Nízkotučný cheesecake, po kterém nepřiberete ani deko!

Nízkotučný cheesecake, po kterém nepřiberete ani deko! Zdroj: Shutterstock.com

Snažíte se držet si štíhlou linii, ale chuť na sladké je neukojitelná? V tom případě vyzkoušejte tento nízkotučný cheesecake, ve kterém není mouka, cukr ani vajíčka a tak si jej můžete dopřát bez výčitek!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Sůl špetka
Ovoce (jakékoliv dle vaší chuti)
Med 4 lžíce
Měkký tvaroh s nízkým obsahem tuku 500 g
Voda 3 lžíce
Bílky 2 ks
Mleté ovesné vločky 80 g

Postup přípravy

1.

Bílky smíchejte se špetkou soli a pomocí mixéru vyšlehejte tuhý sníh.

2.

Ovesné vločky smíchejte s vodou a přidejte je do sněhu.

3.

Směs, která vám vznikla, vložte do dortové formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 10 minut. Poté nechte korpus vystydnout.

4.

V misce smíchejte tvaroh s medem, přidejte ovoce a jemně promíchejte.

5.

Tuto směs dejte nahoru na korpus a nechte ještě vše ztuhnout v ledničce několik hodin.

Autor:
Publikováno: 6. 2. 2018 11:23 Nahlásit obsah