Bezmasé houbové rizoto

Bezmasé houbové rizoto Zdroj: Shutterstock.com

Máte chuť na lahodný bezmasý pokrm? Přinášíme vám recept na rychlé houbové rizoto, které máte do hodinky hotové!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Olivový olej 50 ml
Nasekaná petrželka 2 lžíce
Sušené houby 60 g
Zeleninový vývar 600 ml
Nastrouhaný parmazán 4 lžíce
Bílé víno 200 ml
Cibule 1 ks
Máslo 150 g
Rýže na rizoto 300 g

Postup přípravy

1.

Ještě předtím než se pustíte do vaření, namočte houby do studené vody.

2.

Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte 100g másla s olivovým olejem a cibulku opečte.

3.

Přidejte rýži, promíchejte a podlejte trochou vývaru. Následně přidejte houby, víno a za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud se všechna tekutina neodpaří.

4.

Poté vše podlejte zbytkem vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni ještě 15 minut.

5.

Hotové rizoto můžete zjemnit máslem.

6.

Přimíchejte ještě petrželku a posypejte parmazánem.

Autor:
Publikováno: 15. 1. 2018 10:10 Nahlásit obsah