Špenátovo-bramborové tortilly

Špenátovo-bramborové tortilly Zdroj: Shutterstock.com

Kombinace anglické slaninky se špenátem a jemnou smetanou patří k těm nejoblíbenějším. A co takhle si tuto směs společně s bramborami dopřát v zapečené tortille?

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 100 kcal / porce

Ingredience

Smetana 4 lžíce
Brambory uvařené ve slupce 600 g
Sůl a pepř dle chuti
Listový špenát 400 g
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužky
Olivový olej 2 lžíce
Anglická slanina 100 g
Pšeničné tortilly 4 ks

Postup přípravy

1.

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte plátky slaniny. Poté je vyjměte a na pánvičku přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni vše opečte.

2.

Jakmile cibule i česnek změkne, přidejte smetanu a chvíli vařte.

3.

Přidejte omytý špenát, osolte, opepřete a ještě chvíli vše povařte a stáhněte z ohně.

4.

Brambory nakrájejte na plátky a promíchejte se špenátem.

5.

Tortilly rozložte na pečící plech a vložte do nich opečenou slaninu, kterou přikryjete směsí brambor a špenátu.

6.

Tortilly zamotejte a ještě zapečte pod rozpáleným grilem.

Autor:
Publikováno: 17. 1. 2018 23:35 Nahlásit obsah