Zapečené rybí filety s bramborami a zeleninou

Zapečené rybí filety s bramborami a zeleninou Zdroj: Shutterstock.com

Pokud vám došly nápady, jak si chutně a rychle připravit rybu, máme pro vás recept na výborné zapečené brambory s rybími filety, dle vašeho výběru!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 4
Energetická hodnota: 114 kcal / porce

Ingredience

Pažitka a čerstvý kopr dle chuti
Vejce 3 ks
Smetana ke šlehání 1 ks
Mladá cuketa 1 ks
Jarní cibulka 1 ks
Červená paprika 1 ks
Čerstvě nasekané bylinky 2 lžíce
Sůl a pepř dle chuti
Šťáva z 1/2 citrónu
Rybí filety 600 g
Mletý kmín dle chuti
Olivový olej 3 lžíce
Česnek 1 ks
Žampiony 200 g
Oloupané brambory 800 g

Postup přípravy

1.

Předehřejte troubu na 220°C.

2.

Brambory nakrájejte na silné plátky (cca 1 cm) a vyskládejte je na plech, který jste vytřeli olejem. Mezi brambory položky jednotlivé stroužky česneku, přidejte plátky žampionů, lehce posypejte kmínem a pokapejte lžící oleje. Pečte 20 – 25 minut.

3.

Mezitím co se brambory pečou, nakrájejte na drobné kostičky papriku, cuketu a jarní cibulku.

4.

Smetanu smíchejte s vejci, solí a pepřem.

5.

Bylinky omyjte a najemno nasekejte.

6.

Rybí filety omyjte, osušte, popřípadě nakrájejte na menší kousky a nechte je povolit, pokud byly zmražené. Filety osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.

7.

Brambory na plechu obraťte, přidejte filety, posypejte bylinkami, zeleninou, zakápněte zbylým olejem a pečte tak dlouho, dokud nebude ryba hotová.

8.

Na závěr vše lehce osolte, přelijte smetanovou směsí a nechte vše zapéct.

9.

Na talíři ještě ozdobte pažitkou a čerstvým koprem.

Autor:
Publikováno: 23. 1. 2018 08:34 Nahlásit obsah