Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a mozzarellou Zdroj: Shutterstock.com

Zapečený lilek je skvělou variantou k lehčímu obědu či večeři. Dopřát si jej můžete jen tak samotný, anebo i s uvařenými bramborami či pečivem.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Mozzarella 1 balení
Čerstvá bazalka dle chuti
Strouhaný parmazán 2 lžíce
Strouhanka 2 lžíce
Olej dle chuti
Česnek 2 stroužky
1/2 lžičky pepře
Sůl 1 lžička
Rajče nakrájené na plátky 1 ks
Rajčatová omáčka či pyré 340 g
Lilek 1 ks

Postup přípravy

1.

Zapněte troubu a nechte ji vyhřát na 190°C.

2.

Lilek umyjte a podélně nakrájejte tak, aby na jedné straně zůstal 3 cm neporušený.

3.

Do zapékací misky přelijte rajčatovou omáčku či pyré.

4.

Následně do každého kousku lilku vložte na plátky nakrájené rajče, na menší plátky nakrájenou mozzarellu a lístky čerstvé bazalky. Přidejte sůl, pepř, česnek a olivový olej.

5.

Lilek poté přikryjte alobalem a pečte v zapékací misce s rajčatovou omáčkou 50 minut.

6.

Mezitím v misce smíchejte strouhanku s parmazánem, solí a pepřem.

7.

Jakmile uběhne 50 minut, lilek vyjměte z trouby, posypejte strouhankovou směsí a pečte ještě dalších 5 minut dozlatova.

8.

Po vychladnutí můžete okamžitě podávat.

Autor:
Publikováno: 6. 2. 2018 11:13 Nahlásit obsah