Vařím Jako Šéf.cz
Předkrmy a chuťovky
Polévky
Hlavní chody
Dezerty
Nápoje
Speciality
Tipy a triky
Přihlášení
Vařím
Jako
Šéf.cz
odhalujte tajemství šéfkuchařů ve vaší kuchyni
Hledat
Přidej vlastní článek
Nové články
Přihlásit přes Facebook
Jídlo jako na císařském dvoře: Roštěnky Sissi
Chcete si pochutnat jako na císařském dvoře? V tom případě si uvařte roštěnku podle královny Sissi.
Vepřové filety po čínsku v ananasové omáčce
Chutná vám ananas, a zároveň i vepřové maso? Pak si připravte tuto čínskou delikatesu. Propojení těchto chutí vás naprosto uchvátí.
Hrušky s pikantní nádivkou
Tato kombinace hrušky a masa je přímo stvořená pro gurmány. Ve spojení s vínem chutnají znamenitě!
Škvarkové placky
Škvarkové placičky jsou vynikajícím doplňkem ranní snídaně, svačiny nebo večerní party. Určitě tuto dobrotu vyzkoušejte a zabodujte.
Francouzské platýsové filety ve vinné omáčce
Na tomto jídle si můžete pochutnat bez výčitek svědomí, neboť je zdravé a jeho kalorická hodnota je velmi malá.
Nejnovější články
Recept
Kotlety s javorovým sirupem
Pravda, zní to trochu nezvykle, ale přesto se dá sirup velmi dobře kombinovat s vepřovým masem. Chce to jen umět nekonvenčně přistupovat k receptům, které vypadají poněkud exoticky.
Recept
Domácí ayran přímo jako z Turecka
Tento pěnivý solený turecký jogurtový nápoj je nekonečně osvěžující. Zkuste si ho připravit v domácí variantě a po tom kupovaném již nesáhnete.
Recept
Ječné palačinky se zelím a omáčkou
Ochutnejte nezvyklou kombinaci palačinek a zelí. Většinu méně obvyklých surovin seženete v obchodech s asijskými specialitami.
Recept
Rychlý oběd? Lehké těstoviny s cuketou na boloňský způsob
Těstoviny s rajčatovou omáčkou, to je dobře známá ověřená kombinace. Když ještě přidáte strouhanou cuketu a vše dobře ochutíte, hned máte chutný lehký oběd nebo večeři.
Článek
Tipy, jak zachránit příliš pálivé jídlo
Ostrá jídla můžete milovat, přesto to někdy může být příliš i na vás. Když ochutnáte právě uvařené kari, polévku nebo jakoukoliv omáčku a máte pocit, že vám každou chvíli shoří ústa, není ještě vše ztraceno. Naštěstí existuje několik surovin, s jejichž pomocí můžete pálivost pokrmu zmírnit a na jídle si pochutnat.
Recept
Zdravé celerové hranolky
Hranolky jsou obvykle z brambor a nasáklé olejem. To však neplatí, pokud si je připravíte doma v troubě. Můžete také trochu zaexperimentovat a místo brambor zkusit hranolky z celeru. Nejsou sice tak křupavé jako ty bramborové, jejich chuť je však podobně návyková.
Ostatní
Zdravé snídaňové sušenky
Dokonce i sušenky mohou být zdravé. Záleží jen na jejich složení. Tyto sušenky jsou plné zdravých ingrediencí s množstvím živin, a tak se hodí nejen jako dezert, ale klidně i jako rychlá snídaně.
Článek
S přidáním těchto ingrediencí vás smoothie opravdu zasytí
Smoothie je nápoj, který může jednoduše nahradit svačinu nebo i snídani. Je rychlé, je zdravé, dá se připravit na mnoho způsobů a je skoro nemožné ho pokazit. Jedno mínus však má. Samo o sobě zažene hlad jen na chvíli. S přidáním těchto ingrediencí však může i smoothie zasytit na několik hodin.
Recept
Hovězí líčka s krémovým tuřínem
Když se hovězí líčka povaří pomalu, získáte nejkrásnější želatinovou strukturu. Tuřín, podobně jako pastiňák, zase přidává tomuto jídlu pěknou zemitou příchuť.
Článek
Co jsou hovězí líčka?
Pokud hledáte způsob, jak se vyhnout rutině s hovězím masem, a chcete zkusit něco nového ve vašem domácím menu, hovězí líčka jsou dokonalý způsob, jak vystoupit z řady. V ústech se vám rozpadají, mají ideální rozměry. Hovězí líčka mají potenciál stát se stálicí na našich stolech.
Recept
Čerstvý bylinkový sýr: doma snadno a rychle
Poslední dobou stále více řešíme, co jíme, a z jakých zdrojů dané potraviny pochází. Ozvláštněte domácí sýr čerstvými bylinkami nebo papričkami. Použijte co nejkvalitnější mléko, nejlépe v bio-kvalitě z blízké farmy a máte nezapomenutelnou lahůdku.
Článek
Proč je dobré při dietě "podvádět"?
Snažíte se jíst zdravě nebo držíte dietu, ale někdy prostě nedokážete odolat a dáte si něco "zakázaného"? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Občasné "podvádění" při dietě ničemu neškodí, naopak může mít na dietu i vaše zdraví dobrý vliv.
Článek
Co jedli jeskynní lidé? Mohlo to za jejich vyhynutí?
Stravování našich předků mohlo napomoci k jejich vyhynutí. Čím se nakonec opravdu stravovali?
Článek
15 věcí, které jste (možná) nevěděli o badyánu
Co je badyán? 15 zajímavých detailů a údajů o tomoto koření, které má široké spektrum využití a účelů, od kulinářských po ty zdravotní, vám to osvětlí.
Článek
Jak správně připravit oblíbený koktejl margaritu?
Klasická margarita má jen pár prostých ingrediencí: tequilu, pomerančový likér a limetkovou šťávu. Protože složek je málo, je nejlepší pracovat s alkoholem nejvyšší kvality a s čerstvým ovocem.
Recept
Švestkový bezlepkový clafoutis
Dokonalý recept na zdravý a lahodný dezert: bez lepku a mléka a slazený kokosovým cukrem.
Více článků