Vařím Jako Šéf.cz
Předkrmy a chuťovky
Polévky
Hlavní chody
Dezerty
Nápoje
Speciality
Tipy a triky
Přihlášení
Vařím Jako Šéf.cz
Chřestová sezóna
Kategorie
Chřestová sezóna
Článek
Gastronomický kalendář na duben: Chřest
Chřest, špargl, asparágus. Pod různými názvy se ukrývá velmi chutná plodina, která je plnohodnotnou součástí jarního menu mnoha národních gastronomií. Je dietní, zdravý a má delikátní chuť. Dokonce mu jsou připisovány afrodisiakální účinky. Sezóna chřestu právě začíná!
Recept
Rizoto se zeleným chřestem
Chřest je ceněný nejen pro svou specifickou a delikátní chuť, ale také pro své léčivé a regenerační účinky. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na italské krémové rizoto, jehož hlavní surovinou je právě delikátní chřest.
Recept
Bílý chřest s holandskou omáčkou
Sezóna chřestu začíná v polovině dubna a podle německého přísloví „chřest je dobrý do třešní“ by měla končit v půlce června. Přinášíme vám recept na holandskou omáčku s chřestem. Věříme, že si pochutnáte.
Recept
Krémová chřestová polévka
Ještě stále tu máme chřestovou sezónu. Už jste z něj zkoušeli vykouzlit polévku? Je vynikající, zdravá a velmi chutná, tak směle do toho.
Recept
Jídlo jako na císařském dvoře: Roštěnky Sissi
Chcete si pochutnat jako na císařském dvoře? V tom případě si uvařte roštěnku podle královny Sissi.