Babiččin jablečný štrůdl

Babiččin jablečný štrůdl Zdroj: Shutterstock.com

Dáte nám jistě za pravdu, že nic nenahradí klasický babiččin jablečný štrůdl, který je výborný teplý, ale i studený. Máme pro vás jednoduchý recept, který zvládne i začátečník a rázem bude lahodný dezert na stole!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 12

Ingredience

Těsto
Vlažná voda 1 hrnek
Ocet 1 lžíce
Sůl špetka
Prášek do pečiva 1 balení
Vejce 3 ks
Hladká mouka 600 g
Máslo 200 g
Náplň
Skořicový cukr dle chuti
Jablka dle chuti

Postup přípravy

1.

Rozpustěte máslo a smíchejte všechny ingredience na těsto dohromady.

2.

Zpracujte vláčné těsto, které rozdělíte na tři díly.

3.

Každý díl vyválejte na velký tenký plát a posypete nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem (přidat můžete i vlašské ořechy či rozinky). Následně jej zavinete a vložíte na vymazaný plech.

4.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut dorůžova.

Autor:
Publikováno: 21. 2. 2018 21:28 Nahlásit obsah