Bílý chřest s holandskou omáčkou

Bílý chřest s holandskou omáčkou Zdroj: shutterstock.com

Sezóna chřestu začíná v polovině dubna a podle německého přísloví „chřest je dobrý do třešní“ by měla končit v půlce června. Přinášíme vám recept na holandskou omáčku s chřestem. Věříme, že si pochutnáte.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

K přípravě budeme potřebovat
Celý pepř, sůl
Citrónová šťáva 1 lžička
Voda 2 dl
Vinný ocet 2 dl
žloutek 1 ks
Máslo 2 lžíce
Bílý chřest 12 ks

Postup přípravy

1.

Chřest důkladně oloupeme a vaříme v osolené vodě zhruba 6 - 8 minut, aby byl na skus neboli al dente. Po uvaření je chřest třeba ihned zchladit studenou vodou, aby se dále nedovařoval.

2.

Mezitím si v menším kastrolku svaříme 2 dcl vody společně s vinným octem a kuličkami pepře. Necháme chvíli vystydnout, přidáme žloutek vyšlehaný ve vodní lázni a po kapkách přimícháváme rozpuštěné máslo, dokud nevznikne hladká omáčka. Kuličky pepře vyjmeme. Nakonec zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a dobře prošleháme.  

3.

Uvařený chřest necháme dobře okapat a podáváme přelitý holandskou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Autor:
Publikováno: 9. 4. 2018 10:30 Nahlásit obsah