Bílý chřest s holandskou omáčkou

Sezóna chřestu začíná v polovině dubna a podle německého přísloví „chřest je dobrý do třešní“ by měla končit v půlce června. Přinášíme vám recept na holandskou omáčku s chřestem. Věříme, že si pochutnáte.
Ingredience
Postup přípravy
Chřest důkladně oloupeme a vaříme v osolené vodě zhruba 6 - 8 minut, aby byl na skus neboli al dente. Po uvaření je chřest třeba ihned zchladit studenou vodou, aby se dále nedovařoval.
Mezitím si v menším kastrolku svaříme 2 dcl vody společně s vinným octem a kuličkami pepře. Necháme chvíli vystydnout, přidáme žloutek vyšlehaný ve vodní lázni a po kapkách přimícháváme rozpuštěné máslo, dokud nevznikne hladká omáčka. Kuličky pepře vyjmeme. Nakonec zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a dobře prošleháme.
Uvařený chřest necháme dobře okapat a podáváme přelitý holandskou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.