Blýskající se čokoládový dort

Blýskající se čokoládový dort Zdroj: www.shutterstock.com

Už jste slyšeli o nové technice mirror glaze, která dortu dodá takový lesk, jakoby jste se dívali do zrcadla? Pokud ne, nevadí. My vám zde ukážeme postup, jak váš narozeninový dortík udělat dokonalým. Nebojte se toho, není to nic těžkého a už bylo na čase, abychom vyzkoušeli něco nového.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 8

Ingredience

Želatina
Voda na ponoření plátků
Želatinové plátky 10 g
Čokoládová směs
Smetana 65 ml
Kakao 30 g
Čokoláda na vaření 150 g
Cukr kr 225 g
Voda 125 ml

Postup přípravy

1.

Želatinové plátky necháme nabobtnat ve vodě.

2.

Do hrnce dáme vodu, kterou smícháme s cukrem a necháme vařit. Až teplota dosáhne 104°C, odděláme z plotny.

3.

Přidáme čokoládu na vaření a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přidáme kakao a opět mícháme.

4.

Do čokoládové směsi přilijeme smetanu a opět zamícháme.

5.

Až má čokoládová směs pouze 60°C, vložíme do ní želatinové pláty a rozmícháme.

6.

Přes sítko přecedíme a tyčovým mixérem rozmixujeme, abychom měli jemnou čokoládovou polevu.

7.

Poté ještě jednou přecedíme.

8.

Jakmile teplota klesne na 29°C, můžeme dort čokoládovou polevou polévat.

9.

Necháme ztuhnout a máme hotovo!

Autor:
Publikováno: 27. 5. 2017 10:00 Nahlásit obsah