Blýskající se čokoládový dort

Už jste slyšeli o nové technice mirror glaze, která dortu dodá takový lesk, jakoby jste se dívali do zrcadla? Pokud ne, nevadí. My vám zde ukážeme postup, jak váš narozeninový dortík udělat dokonalým. Nebojte se toho, není to nic těžkého a už bylo na čase, abychom vyzkoušeli něco nového.
Ingredience
Postup přípravy
Želatinové plátky necháme nabobtnat ve vodě.
Do hrnce dáme vodu, kterou smícháme s cukrem a necháme vařit. Až teplota dosáhne 104°C, odděláme z plotny.
Přidáme čokoládu na vaření a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přidáme kakao a opět mícháme.
Do čokoládové směsi přilijeme smetanu a opět zamícháme.
Až má čokoládová směs pouze 60°C, vložíme do ní želatinové pláty a rozmícháme.
Přes sítko přecedíme a tyčovým mixérem rozmixujeme, abychom měli jemnou čokoládovou polevu.
Poté ještě jednou přecedíme.
Jakmile teplota klesne na 29°C, můžeme dort čokoládovou polevou polévat.
Necháme ztuhnout a máme hotovo!