Broskvovo-banánové suflé, po kterém nepřiberete ani gram!

Hledáte recept na jednoduchý, zdravý a přesto chutný dezert, který budete mít za chviličku hotový? V tom případě pro vás máme řešení v podobě broskvovo-banánového suflé, na které nebudete potřebovat ani trochu mouky, takže pokud držíte štíhlou linii, je to recept přímo pro vás!
Ingredience
Postup přípravy
Vezměte si hrnec, ve kterém smícháte mléko a smetanu ke šlehání. Jakmile budete mít hotovo, přiveďte tuto směs k varu.
V misce si rozmačkejte zralý banán.
Vezměte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky však nevyhazujte, později je budete potřebovat.
Rozšlehejte si vidličkou žloutky a poté do nich přidejte 2 lžíce hnědého cukru a rozmačkaný banán a vše důkladně promíchejte.
Do směsi mléka a smetany přidejte směs vajec a banánu a na mírném ohni vařte 5 minut.
Oloupejte si broskve a posypte je 2 lžícemi hnědého cukru. Pomocí mixéru si je následně rozmixujte a přidejte do banánového krému, který vám vařením vznikl.
Vezměte si muffinovou formu, kterou jste si vymazali máslem. Do jednotlivých přihrádek nasypejte zbytek cukru a tuto formu vložte do ledničky.
Dejte si předehřát troubu na 180°C.
Vezměte si bílky se špetkou soli a vyšlehejte sníh, který přimíchejte do krému.
Jakmile budete mít vše hotové, vytáhněte muffinovou formu z lednice a naplňte ji krémem.
Jednotlivé přihrádky naplňte do poloviny a pečte 15 minut.