Broskvovo-banánové suflé, po kterém nepřiberete ani gram!

Broskvovo-banánové suflé, po kterém nepřiberete ani gram! Zdroj: brightside.me

Hledáte recept na jednoduchý, zdravý a přesto chutný dezert, který budete mít za chviličku hotový? V tom případě pro vás máme řešení v podobě broskvovo-banánového suflé, na které nebudete potřebovat ani trochu mouky, takže pokud držíte štíhlou linii, je to recept přímo pro vás!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Sůl špetka
Trochu másla
Hnědý cukr 5 lžiček
Vejce 3 ks
Zralý banán 1 ks
Broskve 2 ks
Smetana ke šlehání 10 ml
Mléko 150 ml

Postup přípravy

1.

Vezměte si hrnec, ve kterém smícháte mléko a smetanu ke šlehání. Jakmile budete mít hotovo, přiveďte tuto směs k varu.

2.

V misce si rozmačkejte zralý banán.

3.

Vezměte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky však nevyhazujte, později je budete potřebovat.

4.

Rozšlehejte si vidličkou žloutky a poté do nich přidejte 2 lžíce hnědého cukru a rozmačkaný banán a vše důkladně promíchejte.

5.

Do směsi mléka a smetany přidejte směs vajec a banánu a na mírném ohni vařte 5 minut.

6.

Oloupejte si broskve a posypte je 2 lžícemi hnědého cukru. Pomocí mixéru si je následně rozmixujte a přidejte do banánového krému, který vám vařením vznikl.

7.

Vezměte si muffinovou formu, kterou jste si vymazali máslem. Do jednotlivých přihrádek nasypejte zbytek cukru a tuto formu vložte do ledničky.

8.

Dejte si předehřát troubu na 180°C.

9.

Vezměte si bílky se špetkou soli a vyšlehejte sníh, který přimíchejte do krému.

10.

Jakmile budete mít vše hotové, vytáhněte muffinovou formu z lednice a naplňte ji krémem.

11.

Jednotlivé přihrádky naplňte do poloviny a pečte 15 minut.

Autor:
Publikováno: 14. 5. 2017 10:41 Nahlásit obsah