Chcete si doma připravit francouzskou delikatesu? Tohle Crème brûlée zvládne úplně každý!

Chcete si doma připravit francouzskou delikatesu? Tohle Crème brûlée zvládne úplně každý! Zdroj: brightside.me

Crème brûlée původně pochází z Francie, jenže jeho příprava není vůbec obtížná a proto si tento výborný dezert můžete připravit i vy v pohodlí domova. Jeho konzistence trochu připomíná puding, ovšem jeho chuť je mnohem jemnější a pozor – návyková!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Sůl špetka
Hnědý cukr 4 lžičky
Cukr 200 g
Vaječné žloutky 8 ks
Smetana 750 ml

Postup přípravy

1.

Vložte do hrnce smetanu, cukr a sůl a přiveďte tuto směs při neustálém míchání k varu.

2.

Jakmile začne vřít, oddělejte hrnec z plotýnky a nechte odstát 15 minut. Po uplynutí této doby opět směs přiveďte k varu.

3.

Vyšlehejte žloutek se zbytkem cukru a přidejte do této směsi.

4.

Dejte si předehřát troubu na 160°C.

5.

Vložte směs do keramických formiček, které následně vyskládejte do hlubokého plechu.

6.

Do tohoto plechu nalijte horkou vodu tak, aby byly formičky alespoň do půlky ponořené.

7.

Crème brûlée pečte 30 minut a poté nechte vychladnout.

8.

Aby váš dezert měl i klasickou hnědou krustu na povrchu, posypte Crème brûlée rovnoměrně hnědým cukrem a nechte v troubě péct ještě 1–3 minuty.

Autor:
Publikováno: 10. 5. 2017 09:15 Nahlásit obsah