Čokoládové sušenky s malinami

Každý, kdo miluje sladké, jistě neodolá sušenkám. Navíc, když jsou doma pečené. Proto jsme si pro vás připravili recept na ty nejlepší sušenky, a to s čokoládou a malinami. Vyzkoušejte a uvidíte sami, jak skvělá kombinace to je.
K čokoládové chuti se sladká chuť malin skvěle hodí. Pokud máte zahrádku a právě vám tam dozrávají čerstvé maliny, neváhejte a použijte je. Pokud však čerstvé maliny doma nemáte, stejně dobře poslouží i maliny mražené. Ty nechte jen lehce rozmrazit. S malinami je potřeba zacházet opatrně. Při zběsilém míchání by se mohly úplně rozmačkat. Proto je přidáme až do hotového těsta a velmi opatrně vmícháme. Navíc je možné, že z mražených malin bude téct šťáva. Toho se však není třeba bát. Pokud se tak stane, můžete dát těsto na chvíli uležet do lednice. Také pomůže, když maliny, které budou vyčnívat z vytvořených placiček, překryjete těstem nebo čokoládou.
Ingredience
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Nachystáme si plech s pečícím papírem.
Ve středně velké misce smícháme dohromady mouku, sodu, sůl a kakao.
V druhé misce rozmixujeme do hladka máslo s cukrem. Poté přidáme vejce a vanilkový extrakt a opět mixujeme, dokud se ingredience nespojí.
Pomalu přidáváme suché ingredience a mícháme, aby se nám opět vše propojilo. Nakonec vsypeme čokoládu a maliny. Pouze jemně promícháme, aby se maliny příliš nerozmačkaly.
Těsto můžeme nabírat pomocí lžíce a na plechu se z něj snažíme vytvarovat co nejkulatější placičky. Nezoufejte však, když bude každá jiná. Necháváme mezi nimi zhruba 2 centimetry místa. Maliny, které z těsta vyčnívají můžeme překrýt čokoládou.
Pečeme 10-12 minut. Sušenky by měly být na povrchu křupavé, ale uvnitř by měly zůstat měkčí. Nesmíme je tedy péci příliš dlouho. Když jsou sušenky hotové, vyndáme je z trouby a necháme úplně vychladnout.