Čokoládovo-kávový mug cake, který se výborně hodí k vanilkové zmrzlině!

Mug caky se dostávají do povědomí lidí čím dál častěji a vlastně ani není divu. Vždyť jsou jednoduché, rychlé, nenáročné a zároveň i lahodné, což je kombinace k nezaplacení! A pokud jste navíc i milovník čokolády, určitě vyzkoušejte následující recept, který si jistě oblíbíte.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
10 minut
Počet porcí:
2
Energetická hodnota:
76 kcal / porce
Ingredience
1/2 lžičky vanilky
Rostlinný olej
2 lžíce
Vejce
1 ks
Mléko
2 lžíce
1/4 lžičky prášku do pečiva
Cukr
3 lžíce
Kakaový prášek
2 lžíce
Instantní káva
1 lžička
Mouka
3 lžíce
Postup přípravy
1.
Smíchejte dohromady mouku, kávu, kakaový prášek, cukr a prášek do pečiva. Je potřeba tuto směs opravdu důkladně promíchat.
2.
Poté přidejte mléko, vejce, rostlinný olej a vanilku. Vše míchejte, dokud vám nevznikne hustá směs.
3.
Následně tuto směs přelijte do hrnečku, který jste si vymazali máslem a vložte jej do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň přibližně na 90 sekund.
4.
Výsledkem bude naprosto výborný mug cake, který si můžete vychutnat například s vanilkovou zmrzlinou!