Čokoládový cheesecake - to pravé pro čokoholiky

Jste opravdovým milovníkem čokolády? Jestli ano, tenhle dezert je pro vás jako stvořený. Navíc je připravený za pár minut, tak ho neváhejte vyzkoušet.
Ingredience
Postup přípravy
Na dno dortové formy o průměru 20 cm dáme pečicí papír.
Sušenky rozemeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a kakaem. Připravenou směsí vyplníme dno formy a pořádně upěchujeme. Nezapomeneme také na kraje. Pečeme přibližně 5 minut na 180°C. Vychladíme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou necháme chvíli vychladnout. Mezitím si smícháme mascarpone se smetanou.
Vychladlou čokoládu po částech přimícháme ke smetaně, aby se všechno krásně propojilo. Směs pak nalijeme na připravený korpus. Dort necháme několik hodin odpočinout.
Polevu si připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, necháme chvíli vychladnout a nalijeme na povrch dortu.
Dort můžeme posypat zrníčky granátového jablka nebo kakaem.