Čokoládový cheesecake - to pravé pro čokoholiky

Čokoládový cheesecake - to pravé pro čokoholiky Zdroj: Alexandra Ondrušová

Jste opravdovým milovníkem čokolády? Jestli ano, tenhle dezert je pro vás jako stvořený. Navíc je připravený za pár minut, tak ho neváhejte vyzkoušet.

5 Hodnoceno:  2 x
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 12
Další lahodná potěšení najdete zde, tak se mrkněte :-)

Ingredience

Korpus
Holandské kakao 1 lžíce
Máslo 100 g
Čokoládové sušenky (například Bebe) 150 g
Krém
Mascarpone 500 g
Smetana (31-33%) 250 ml
Hořká čokoláda (54-70%) 300 g
Poleva
Hořká čokoláda (54-70%) 100 g
Smetana (31-33%) 150 ml

Postup přípravy

1.

Na dno dortové formy o průměru 20 cm dáme pečicí papír.

2.

Sušenky rozemeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a kakaem. Připravenou směsí vyplníme dno formy a pořádně upěchujeme. Nezapomeneme také na kraje. Pečeme přibližně 5 minut na 180°C. Vychladíme.

3.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou necháme chvíli vychladnout. Mezitím si smícháme mascarpone se smetanou.

4.

Vychladlou čokoládu po částech přimícháme ke smetaně, aby se všechno krásně propojilo. Směs pak nalijeme na připravený korpus. Dort necháme několik hodin odpočinout.

5.

Polevu si připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, necháme chvíli vychladnout a nalijeme na povrch dortu.

6.

Dort můžeme posypat zrníčky granátového jablka nebo kakaem.

Autor:
Publikováno: 25. 4. 2017 14:52 Nahlásit obsah