Čtenářka píše: Nesladký, ale výtečný zákusek

Čtenářka píše: Nesladký, ale výtečný zákusek

Honí vás mlsná? Na tento výborný zákusek potřebujete max půl hodiny a můžete si ho okamžitě vychutnávat. Je velmi jednoduchý a bez pečení. Tak na co ještě čekáte, pusťte se do něj!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 8

Ingredience

Polotučné mléko 1 l
Puding 3 balení
Bebe sušenky podle velikosti plechu
Smetana na šlehání 2 ks
Fixační prášek do šlehačky 2 ks
Zakysaná smetana 1 ks
Cukr
Čokoláda

Postup přípravy

1.

Nejprve si naskládáme Bebe sušenky po celé ploše plechu.

2.

V hrnci smícháme mléko s pudinky a asi 5-6 lžičkami cukru. Uvaříme pudink tak, aby byl hodně hustý a vylijme ho na plech s Bebe sušenkami.

3.

Rozetřeme tak, aby byla na všech sušenkách stejně vysoká vrstva. Na pudink naskládáme další vrstvu sušenek a odložíme do chladna, aby pudink vychladl.

4.

Mezitím si připravíme šlehačku. Do mísy nalijeme obě šlehačky, přidáme fixační prášky a 5-6 lžiček cukru. Šleháme, dokud šlehačka nebude hustá. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

5.

Doneseme plech, kde nám zatím vychladl pudink a dáme na něj šlehačku, opět rozetřeme po celé ploše.

6.

Na zákusek ještě můžete nasypat nastrouhanou čokoládu, kakao nebo cokoli jiného.

Autor:
Publikováno: 12. 7. 2017 10:00 Nahlásit obsah