Dokonalá domácí kokosová zmrzlina

Říkáte si, že se v třicetistupňových vedrech nedá dělat nic jiného, než ležet u vody a chladit se pořádnou porcí zmrzliny? Vidíme to stejně, a proto jsme pro vás připravili recept na poctivou domácí zmrzlinu s kokosovou příchutí.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
40 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Kokosový sirup
40 ml
Cukr
200 g
Crème fraîche
80 g
Kokosové mléko neslazené
250 ml
Smetana
250 g
Vanilkový lusk
1 ks
Navíc
Kokosové lupínky na ozdobu
Půlky kokosových ořechů jako misky na servírování
Postup přípravy
1.
Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábneme z něj dřeň vanilky.
2.
Smetanu, vanilku, kokosové mléko, crème fraîche a kokosový sirup ohřejeme ve velkém hrnci. Teplotu udržujeme nízko pod bodem varu, směs nevaříme. Poté necháme směs vychladnout a rozprostřeme ji do nízké kovové nádoby.
3.
Kokosovou zmrzlinu necháme v mrazáku mrazit 4-5 hodin. Během té doby směs každých 30 minut dobře promícháme.
4.
Servírujeme pomocí porcovače na zmrzlinu v miskách z kokosových ořechů. Na ozdobu posypeme kokosovými lupínky.
Jeden druh zmrzliny nestačí? Podívejte se na naše další recepty zde.