Domácí dort Stracciatella

Domácí dort Stracciatella

Také jste se jako malí nemohli rozhodnout, zda chcete smetanovou nebo čokoládovou zmrzlinu? Pro všechny podobné váhavce je tu stracciatella, která spojuje to nejlepší z obou. Lahodné smetanové chuti s kousky skvělé čokolády odolá jen málokdo. S tímto geniálním domácím dortem si příchuť stracciatella můžete dopřát, kdykoliv na ni dostanete chuť.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Těžká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 8

Ingredience

Těsto
Bílek 8 ks
Moučkový cukr 8 lžící
Polohrubá mouka 8 lžící
Kypřící prášek do pečiva 1 balení
Náplň
Mléko 1 l
Žloutek 8 ks
Želatina 2 balení
Smetana 1 l
Hořká čokoláda 100 g
Moučkový cukr 150 g

Postup přípravy

1.

Bílky s cukrem si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.

2.

Připravíme si náplň. Želatinu si připravíme podle návodu. 1/2 l mléka si dáme vařit na oheň - teplé mléko odstavíme. Žloutky s cukrem vyšleháme a přidáme teplé mléko. Spojíme a dáme znovu na oheň. Když máme hmotu horkou, přidáme připravenou želatinu a důkladně promícháme. Hmotu necháme vychladnout.

3.

Smetanu ke šlehání si vyšleháme a vmícháme ji do vychladlé žloutkové hmoty. Hořkou čokoládu si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ji do náplně. Promícháme a takto připravený krém si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do lednice na minimálně 5 hodin (nejlépe však přes noc) a můžeme podávat.

Autor:
Publikováno: 12. 5. 2017 13:29 Nahlásit obsah