Domácí dort Stracciatella

Také jste se jako malí nemohli rozhodnout, zda chcete smetanovou nebo čokoládovou zmrzlinu? Pro všechny podobné váhavce je tu stracciatella, která spojuje to nejlepší z obou. Lahodné smetanové chuti s kousky skvělé čokolády odolá jen málokdo. S tímto geniálním domácím dortem si příchuť stracciatella můžete dopřát, kdykoliv na ni dostanete chuť.
Ingredience
Postup přípravy
Bílky s cukrem si vyšleháme na tuhý sníh a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
Připravíme si náplň. Želatinu si připravíme podle návodu. 1/2 l mléka si dáme vařit na oheň - teplé mléko odstavíme. Žloutky s cukrem vyšleháme a přidáme teplé mléko. Spojíme a dáme znovu na oheň. Když máme hmotu horkou, přidáme připravenou želatinu a důkladně promícháme. Hmotu necháme vychladnout.
Smetanu ke šlehání si vyšleháme a vmícháme ji do vychladlé žloutkové hmoty. Hořkou čokoládu si nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme ji do náplně. Promícháme a takto připravený krém si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do lednice na minimálně 5 hodin (nejlépe však přes noc) a můžeme podávat.