Domácí pečené müsli s kokosem a mandlemi

Domácí pečené müsli s kokosem a mandlemi

Domácí pečené müsli je splněným snem každého, kdo si ráno rád pochutná na zdravé snídani. Nejenže je domácí müsli daleko zdravější, než jeho kupované varianty, je také chuťově lepší a každý si do něj může přidat, co má rád. Když místo mandlí přidáte sušené ovoce, výsledek bude stejně dobrý!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 10

Ingredience

Lžička skořice
Hrst kokosových lupínků
2 lžíce medu
Lžíce burákového másla
Lžíce másla
Hrst plátků mandlí + hrst celých mandlí
3 lžíce třtinového cukru
2 lžíce chia semínek
1/3 hrnku mletého kokosu
2 hrnky jemných ovesných vloček

Postup přípravy

1.

Máslo, burákové máslo a med necháme pomalu rozpustit v hrnci. Rychlejší možnost je také smíchat ingredience v hrníčku a rozehřát je v mikrovlnné troubě.

2.

Zbytek ingrediencí nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a promícháme. Směs můžeme upravovat dle vlastní chuti nebo surovin, které zrovna doma najdeme. Kombinace mandlí a kokosu je výborná, stejně dobře však mohou chutnat také různé druhy ořechů, brusinky, rozinky, semínka,...

3.

Směs na plechu přelijeme rozpuštěnými másly s medem a důkladně promícháme. Sypká směs by se měla začít lepit k sobě.

4.

Pečeme zhruba na 150°. Müsli průběžně promícháváme, aby se vše opeklo. Také je potřeba dávat pozor, aby se nám nespálilo. Jakmile jsou vločky a kokosové lupínky nazlátlé, je müsli hotové. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nasypeme do uzavíratelné nádoby.

Autor:
Publikováno: 23. 8. 2018 12:58 Nahlásit obsah