Dort Pavlova zvládne každý

Dort Pavlova zvládne každý Zdroj: shutterstock.com

Ochutnejte báječný dortík Pavlova, tak, jak ho neznáte. Lehounký, nadýchaný prostě vynikající dort, kterým si zpestříte nejedno odpoledne.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 10
Zdroj: shutterstock.com Dort Pavlova můžete upéct také jako jako samostatné porce.

Ingredience

Korpus
Cukru 280 g
Bílků 200 g
Náplň
šlehané smetany 350 g
Maliny, johody, borůvky 30 ks
Moučkového cukru 60 g
Mascarpone 200 g
Zdobení
Moučkový nevlhnoucí cukr
čerstvé ovoce
čokoládové hobliny

Postup přípravy

1.

Bílky vyšleháme do pevného sněhu.

2.

Postupně přisypáváme 280 g cukru.

3.

Z výsledné hmoty nastříkáme Pavlovy tvary.

4.

Pečeme cca 50 min při 130 stupních. Troubu při pečení neotevíráme.

5.

Na náplň smícháme 200 g mascarpone, 60 g cukru moučky, ovoce a ušlehanou smetanu.

6.

Naplníme korpusy.

7.

Zdobíme čerstvým ovocem, čokoládovými hoblinami a posypem z moučkového cukru.

Publikováno: 13. 11. 2017 11:33 Nahlásit obsah