Dort Pavlova zvládne každý

Ochutnejte báječný dortík Pavlova, tak, jak ho neznáte. Lehounký, nadýchaný prostě vynikající dort, kterým si zpestříte nejedno odpoledne.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
10
Ingredience
Korpus
Cukru
280 g
Bílků
200 g
Náplň
šlehané smetany
350 g
Maliny, johody, borůvky
30 ks
Moučkového cukru
60 g
Mascarpone
200 g
Zdobení
Moučkový nevlhnoucí cukr
čerstvé ovoce
čokoládové hobliny
Postup přípravy
1.
Bílky vyšleháme do pevného sněhu.
2.
Postupně přisypáváme 280 g cukru.
3.
Z výsledné hmoty nastříkáme Pavlovy tvary.
4.
Pečeme cca 50 min při 130 stupních. Troubu při pečení neotevíráme.
5.
Na náplň smícháme 200 g mascarpone, 60 g cukru moučky, ovoce a ušlehanou smetanu.
6.
Naplníme korpusy.
7.
Zdobíme čerstvým ovocem, čokoládovými hoblinami a posypem z moučkového cukru.