Grilování na sladko: Grilované broskve s vanilkovým mascarpone

Grilování na sladko: Grilované broskve s vanilkovým mascarpone Zdroj: oliveandmango.com

Asi jste už slyšeli o grilované cuketě, kukuřici a další zelenině. Možná dokonce o grilovaném ovoci. Napadlo vás ale někdy ogrilovat si broskve? Zkuste to s tímto receptem a připravte si sladkou tečku za vaší letní grilovačkou. Broskve skvěle doplní vanilkové mascarpone a sladký javorový sirup. Nemáte-li gril, zkuste stejně skvělou pečenou verzi.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Třoška tymiánu
Mletá skořice
Pekanové ořechy krájené
Mascarpone 1 hrnek
Šťáva z limetky
Vanilkový extrakt 1 lžička
Javorový sirup nebo med 4 lžíce
Máslo 2 lžíce
Zralé broskve 4 ks

Postup přípravy

1.

PEČENÁ VERZE Předehřejeme troubu na 200°. Broskve rozpůlíme a odstraníme pecky. Na pánvi pomalu rozehřejeme máslo. Přidáme javorový sirup nebo med, vanilku a šťávu z limetky. Do vzniklé šťávy položíme broskve a promícháme, aby se v ní broskve obalily. Poté dáme broskve řeznou stranou na plech a pečeme 15 minut, nebo dokud nebudou měkké. V půli pečení podlijeme šťávou z pánve. Když jsou broskve upečené, dáme je mimo plech a necháme pár minut chladnout. Zatímco broskve chladnou, na menší pánvi dozlatova orestujeme pekanové ořechy. Necháme je chvíli vychladnout a poté nasekáme na malé kousky. Broskve podáváme s mascarpone posypaným pekanovými ořechy se špetkou skořice a se zbytkem šťávy z pánve.

2.

GRILOVANÁ VERZE Stejně jako u pečené verze broskve rozpůlíme a odstraníme pecky. Z řezné strany je potřeme rozpuštěným máslem nebo kokosovým olejem. Grilujeme na střední teplotě, dokud nejsou spodní strany broskví nazlátlé a broskve měkké a začínají karamelizovat. Mascarpone promícháme, aby bylo jemnější. Poté přidáme vanilku a javorový sirup (nebo med) a promícháme. Servírujeme grilované broskve spolu s mascarpone, které ještě posypeme špetkou skořice. Zakápneme troškou javorového sirupu a posypeme snítkou čerstvého tymiánu.

Autor:
Publikováno: 23. 7. 2018 11:59 Nahlásit obsah