Jablečné kroužky v karamelu se skořicovým cukrem

Jablečné kroužky v karamelu se skořicovým cukrem Zdroj: shutterstock.com

Kdo by neměl rád karamel? Ještě když se spojí se šťavnatým jablkem? A protože tato kombinace zní opravdu skvěle, připravili jsme pro vás recept, který si můžete ukuchtit i sami doma. Nic na tom není, ale výsledek je úžasný. Uvidíte, že si tuto pochoutku doma všichni zamilujete a budete se k ní vracet celou jablečnou sezónu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 5
Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

Jablečné kroužky v karamelu
Mletá skořice 1 lžíce
Cukr na závěrečné obalení 125 g
Rostlinný olej - na smažení 2 hrnky
Mléko 1 hrnek
Vejce 1 ks
Kypřící prášek do pečiva špetka
Cukr 2 lžíce
Hladká mouka 1 hrnek
Karamel 1 hrnek
Jablko 3 ks

Postup přípravy

1.

Jablka nakrájejte na kolečka a vyjměte jádřinec.

2.

Okraj namočte v karamelu a naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.

3.

Dejte na 1 hodinu zchladit do lednice.

4.

V míse si připravte mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce a zamíchejte. Přilijte mléko a opět zamíchejte.

5.

Ztuhlé jablečné kroužky namočte v připravené směsi a obalte.

6.

Osmažte na rozpáleném oleji do zlatova.

7.

Do další misky dejte cukr na závěrečné obalení usmažených kroužku a smíchejte se skořicí.

8.

Usmažené kroužky zde obalte a je hotovo.

Autor:
Publikováno: 27. 6. 2017 13:03 Nahlásit obsah