Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta Zdroj: www.shutterstock.com

Pro příjemné osvěžení tady máme delikátní recept na panna cottu, který vás pohladí na duši i na jazyku. Skvělé spojení smetanové chuti s čerstvými jahodami je to pravé pro chvilky relaxace.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Vanilkový extrakt 1 lžička
Cukr 50 g
Mléko 200 ml
Smetana ke šlehání 200 ml
Studená voda 30 ml
Želatina v prášku 5 g
Jahodová omáčka
Voda 30 g
Cukr 70 g
Jahody čerstvé 450 g

Postup přípravy

1.

Želatinový prášek rozmícháme s vodou a necháme nabobtnat 5-10 minut.

2.

Smetanu na šlehání smícháme s mlékem a cukrem.

3.

Dáme na plotnu a za stálého míchání čekáme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme.

4.

Přidáme vanilkový extrakt a zamícháme.

5.

Naplníme sklenice do půlky. Náš tip: Opřete sklenice zešikma o plech, aby vám náplň ztuhla v šikmém tvaru. Vypadá to hezky.

6.

Nechte ztuhnout a dejte vychladit do lednice minimálně na 1 hodinu. Náš tip: Připravte si to večer, aby vám přes noc náplň krásně ztuhla.

7.

Nakrájejte jahody na menší kousky a smíchejte je s cukrem a vodou.

8.

Dejte vařit, promíchejte. Až omáčka začíná vařit, odejměte je z plotny.

9.

Tyčovým mixérem rozmixujte.

10.

Omáčku přeceďte přes sítko, aby omáčka byla jemná.

11.

Naplňte předem připravené sklenice se ztuhlou náplní a dejte opět vychladit.

Autor:
Publikováno: 20. 5. 2017 10:53 Nahlásit obsah