Jahodovo tvarohový dortík

Jahodovo tvarohový dortík Zdroj: Saša

Lehký letní dortík, který vám nezabere moc času, ale vaše hosty či celou rodinu mile překvapí.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 12

Ingredience

Korpus
Kypřící prášek do pečiva 0.5 lžiček
Máslo (pokojové teploty) 30 g
Vejce (pokojové teploty) 1 ks
Cukr krupice 55 g
Vanilkový cukr 1 ks
Mléko 60 ml
Hladká mouka 70 g
Tvarohový krém
Plátková želatina 10 ks
Jahody mražené 400 g
Tučný tvaroh 500 g
Cukr moučka 120 g
Vanilkový lusk 1 ks
Smetana (31-33%) 400 ml
Jahody 11 ks

Postup přípravy

1.

Nejdříve si připravíme těsto. Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Nalijeme do formy o průměru 25 cm, kterou sme vyložili papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

2.

Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Mražené jahody si nasypeme do rendlíku a dáme vařit, dokud se lehce nerozvaří. Odstavíme, přidáme želatinu a jahody rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré. Necháme lehce vychladnout.

3.

Z vanilkového lusku vybereme semínka, které vymícháme v míse s tvarohem a cukrem. Postupně přidáváme jahodovou směs, aby se vyrovnaly teploty. Následně si vyšleháme smetanu do měkké špičky a po částech ji zlehka zamícháme do krému. Máme hotovo.

4.

Na vychlazený korpus nalijeme polovinu krému. Uložíme na chvíli do lednice, aby lehce zatuhl. Mezitím si nakrájíme 5 jahod na menší kousky, které naskládame na ztuhnutý krém. Následně zalijeme druhou polovinou krému.

5.

Dort uložíme na pár hodin do lednice a necháme jej zcela zatuhnout. Ozdobíme zbylými jahodami a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Autor:
Publikováno: 18. 7. 2017 12:55 Nahlásit obsah