Jahodovo tvarohový dortík

Lehký letní dortík, který vám nezabere moc času, ale vaše hosty či celou rodinu mile překvapí.
Ingredience
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme těsto. Máslo ušleháme s cukrem, přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Nalijeme do formy o průměru 25 cm, kterou sme vyložili papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Mražené jahody si nasypeme do rendlíku a dáme vařit, dokud se lehce nerozvaří. Odstavíme, přidáme želatinu a jahody rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré. Necháme lehce vychladnout.
Z vanilkového lusku vybereme semínka, které vymícháme v míse s tvarohem a cukrem. Postupně přidáváme jahodovou směs, aby se vyrovnaly teploty. Následně si vyšleháme smetanu do měkké špičky a po částech ji zlehka zamícháme do krému. Máme hotovo.
Na vychlazený korpus nalijeme polovinu krému. Uložíme na chvíli do lednice, aby lehce zatuhl. Mezitím si nakrájíme 5 jahod na menší kousky, které naskládame na ztuhnutý krém. Následně zalijeme druhou polovinou krému.
Dort uložíme na pár hodin do lednice a necháme jej zcela zatuhnout. Ozdobíme zbylými jahodami a můžeme podávat. Dobrou chuť.