Jedinečné malinové makronky, které potěší každou návštěvu!

Jedinečné malinové makronky, které potěší každou návštěvu! Zdroj: Shutterstock.com

Jste také ti, co doslova propadli makronkovému šílenství? A chtěli byste umět tuto naprosto dokonalou sladkost připravit i sami doma? V tom případě pečlivě sledujte následující video, ve kterém najdete postup na lahodné malinové makronky!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 24

Ingredience

Makronky
Bílky 3 ks
Potravinářské barvivo 1 ks
Moučkový cukr 200 g
Sůl špetka
Mandlová mouka 120 g
Cukr kr 50 g
Malinová náplň
Čerstvé maliny 150 g
Moučkový cukr 75 g
Osolené máslo 60 g

Postup přípravy

1.

Předehřejte si troubu na 150°C.

2.

V misce si smíchejte mandlovou mouku a moučkový cukr a přesypte tuto směs přes sítko, aby se odstranily hrudky.

3.

Vyšlehejte si bílky, poté do pěny přidejte sůl a cukr krystal a mixujte přibližně 8–10 minut.

4.

Následně přidejte pár kapek červeného potravinářského barviva, aby makronky byly růžové. Barvu můžete udělat klidně o pár odstínů tmavší, protože během pečení barva vybledne.

5.

Jakmile budete mít hotovo, přidejte směs mandlové mouky a moučkového cukru. V tomto případě již těsto nemíchejte v mixéru, ale promíchejte ručně vařečkou. Pokud byste těsto míchali v mixéru, makronky by byly popraskané.

6.

Těsto si pomocí cukrářské pistole anebo zdobícího sáčku rozdělte na 24 malých makronek a pečte 20 minut.

7.

Mezitím, co se makronky budou péct, si udělejte malinovou náplň. Do mixéru vložte osolené máslo a mixujte tak dlouho, dokud nebude světlé a načechrané.

8.

Poté přidávejte pomalu cukr.

9.

Vezměte si čerstvé maliny a za pomocí sítka a špachtle je rozmělněte, dokud vám z nich do misky nevyteče šťáva.

10.

Do směsi másla a cukru přidejte 3 polévkové lžíce šťávy z malin a znovu promíchejte.

11.

A opět za pomoci cukrářského zdobícího sáčku touto směsí naplňte vaše makronky.

Autor:
Publikováno: 15. 6. 2017 13:38 Nahlásit obsah