Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem, známý také jako "prošívaná deka" udělá radost celé rodině. Je jednoduchý, suroviny na něj pravděpodobně najdete v ledničce a v létě se bude hodit třeba jako svačinka na výlety nebo jako dezert na piknik. A hlavně, není to žádná suchá buchta! Kakaové těsto by mělo být pěkně vláčné a spolu s tvarohem tvoří správnou dvojku.
Ingredience
Postup přípravy
Nejprve vyšleháme cukr s vejci. Poté postupně střídavě přidáváme olej, mouku a vodu. Nakonec vmícháme prášek do pečiva a kakao.
V druhé misce si připravíme tvarohovou nádivku. Do hladka rozmícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem dle potřeby.
Na vymazaný a vysypaný malý plech nebo zapékací mísu vlijeme njeprve kakaové těsto. Poté z tvarohové směsi zdobítkem tvoříme na těstě mřížky. Fantazii se však meze nekladou, a tak můžete buchtu udělat klidně puntíkatou.
V předehřáté troubě zhruba na 165°C pečeme asi 30 minut nebo dokud koláč není hotový (těsto se nelepí po zapíchnutí na špejli).