KATESCUISINE: Špenátové pesto

KATESCUISINE: Špenátové pesto Zdroj: katescuisine.com

Můj přítel nesnáší špenát. Nicméně, po špenátovém pestu se může utlouct. Je totiž prostě skvělé. Tak si ho taky udělejte. U pesta je důležité, abyste použili nejen kvalitní sýr, ale především olivový olej. Piniové oříšky nejsou vždy potřeba, krásně v pestu poslouží i mandle.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 0

Ingredience

Listový špenát 125 g
Panenský olivový olej 150 g
Piniové oříšky nebo mandle 45 g
Parmezán 80 g
Česnek 1 stroužek
Sůl dle chuti

Postup přípravy

1.

Oloupejte si stroužek česneku, oříšky mixérem rozsekejte najemno a nastrouhejte na jemné straně struhadla sýr.

2.

Do úzké nádoby (nejlépe té, která je součástí tyčového mixéru) dejte polovinu omytých špenátových listů, zalijte je 50 g oleje a rozmixujte na kaši. To samé udělejte s druhou polovinou omytých špenátových listů a 50 g olivového oleje.

3.

Špenátovou kaši dejte do mísy, přimíchejte rozdrcené oříšky, nastrouhaný sýr a utřený nebo prolisovaný česnek a přilijte zbývajících 50 g olivového oleje.

4.

Vše důkladně promíchejte a podle chuti dosolte.

5.

Pesto můžete použít do těstovin, do risotta, na bagetku nebo jen tak nebo k masu.

Autor:
Publikováno: 5. 5. 2017 10:05 Nahlásit obsah