Kinder pingui: domácí recept

Kinder pingui: domácí recept

Super recept na tolik oblíbené Kinder pingui, které si lehce uděláte i vy sami doma. Kinder výrobky jsou jedinečné a jejich chuť je velmi oblíbená. Proto vám přinášíme recept na tuto oblíbenou pochoutku, zamilujete si jej.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 20

Ingredience

Korpus
Polohrubá mouka 1 hrnek
Máslo 1 hrnek
Cukr kr 1 hrnek
Vejce 2 ks
Nutella 150 g
Vanilkový cukr 1 lžička
Kakao 1 lžíce
Kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Krém
Smetana na vaření 700 ml
Mléko 100 ml
Cukr moučka 4 lžíce
Želatina 15 g
Poleva 1
Smetana ke šlehání 100 ml
Hořká čokoláda 125 g
Máslo 1 lžíce
Poleva 2
Hořká čokoláda 50 g
Mléčná čokoláda 50 g
Rozpuštěné máslo 1 lžička
Olej 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem. Přidáme olej, mléko, vanilku a Nutellu. Důkladně promícháme.

2.

Postupně do vyšlehané hmoty přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na 2 části. Obě části nalijeme na moukou vysypaný plech a dáme péct do předem zahřáté trouby na 180 ˚C a cca 12-15 minut pečeme.

3.

Připravíme si krém. Želatinu vložíme do 150 ml mléka a necháme nasát. Nasátou ji smícháme se zbytkem mléka a pořádně zamícháme. Smetanu vyšleháme spolu s mletým cukrem do pevné hmoty a přidáme nasátou želatinu.

4.

Připravíme si polevu. Všechny ingredience na polevu 2 si dáme do hrnce a šleháme nad parou. Jednu polovinu vyšlehaného krému si naneseme na první plát korpusu. Nalijeme polevu 2 a dáme na ni vyšlehaný krém.

5.

Zakryjeme druhým plátem korpusu a dáme na něho polevu 1, kterou jsme si připravíme tak, že smetanu rozehřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a zamícháme na hladký krém.

Autor:
Publikováno: 30. 4. 2017 15:35 Nahlásit obsah