Levandulová domácí zmrzlina

Léto je stále v plném proudu, tak proč si doma nepřipravit výbornou domácí zmrzlinu s levandulovou příchutí? Vše, co potřebujete, je pět ingrediencí a trpělivost, než zmrzlina v mrazáku pořádně ztuhne.
Ingredience
Postup přípravy
Levanduli omyjeme a osušíme. Pomalu ji na sporáku ohřejeme se smetanou a pomerančovou kůrou. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Ohřátou směs přelijeme přes síto do mísy.
Ušleháme žloutky a přidáme k nim levandulovou smetanu. Poté směs na mírný stupeň znovu ohříváme, dokud nezíská krémovitou strukturu. Hotovou směs necháme vychladnout a nalijeme do nízké kovové nádoby.
Zmrzlinu necháme 4-5 hodin v mrazáku. Po dobu mražení ji vždy po 30 minutách promícháme. Před podáváním můžeme zmrzlinu nechat pár minut poodtát v ledničce. Kopečky zmrzliny zakápneme levandulovým sirupem a na ozdobu posypeme kvítky levandule.