Levandulová domácí zmrzlina

Levandulová domácí zmrzlina Zdroj: shutterstock.com

Léto je stále v plném proudu, tak proč si doma nepřipravit výbornou domácí zmrzlinu s levandulovou příchutí? Vše, co potřebujete, je pět ingrediencí a trpělivost, než zmrzlina v mrazáku pořádně ztuhne.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 6
Máte chuť na jinou příchuť? Zkuste kokosovou domácí zmrzlinu

Ingredience

6 stonků kvetoucí levandule
Smetana 600 g
Kůra z 1/4 pomeranče
Cukr 150 g
žloutek 4 ks
Navíc
Levandulový sirup
2 lžíce levandulových kvítků

Postup přípravy

1.

Levanduli omyjeme a osušíme. Pomalu ji na sporáku ohřejeme se smetanou a pomerančovou kůrou. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Ohřátou směs přelijeme přes síto do mísy.

2.

Ušleháme žloutky a přidáme k nim levandulovou smetanu. Poté směs na mírný stupeň znovu ohříváme, dokud nezíská krémovitou strukturu. Hotovou směs necháme vychladnout a nalijeme do nízké kovové nádoby.

3.

Zmrzlinu necháme 4-5 hodin v mrazáku. Po dobu mražení ji vždy po 30 minutách promícháme. Před podáváním můžeme zmrzlinu nechat pár minut poodtát v ledničce. Kopečky zmrzliny zakápneme levandulovým sirupem a na ozdobu posypeme kvítky levandule.

Autor:
Publikováno: 20. 8. 2018 12:58 Nahlásit obsah