Maďarský meruňkovo-ořechový koláč

Tento recept pochází z Maďarska, kde je pro svou jedinečnou chuť velmi oblíbený. Sice nepatří k těm úplně nejlehčím, ale i tak jej jistě zvládne každý. Na jeho přípravu budete potřebovat ingredience, které máte jistě doma.
Ingredience
Postup přípravy
V misce rozdrobte droždí, přidejte moučkový cukr a zalijte teplým máslem.
Přidejte vejce a vše důkladně promíchejte. Přidejte smetanu, mouku a citrónovou kůru.
Uhněťte hladké těsto, a pokud se bude lepit, přidejte mouku. Těsto poté nechte na teplém místě vykynout přibližně 40 minut.
Po vykynutí těsto rozdělte na 4 části, které vyválíte za pomoci válečku na 0,5 cm tlusté pláty.
V další misce smíchejte mleté ořechy s vanilkovým a krystalovým cukrem. Směs, která vám vznikla, rozdělte na 3 části.
Do pečící formy dejte pečící papír, na který přitlačíme první plát těsta, následně jej potřeme meruňkovým džemem a na něj dáme ořechovou směs. Následně opět dáme další plát těsta, džem a ořechovou směs a koláč končíme posledním plátem těsta.
Vrchní vrstvu těsta propíchejte vidličkou a nechte koláč pod utěrkou odležet přibližně 30 minut.
Poté koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 30 – 40 minut.
Mezitím nechte rozpustit v hrnci mléčnou čokoládu se lžičkou másla. Polevu přelijte na upečený a studený koláč a nechte ztuhnout.