Mangový cheesecake

Mangový cheesecake Zdroj: Alexandra Ondrušová

Už máte po dovolené a rádi byste se tam vrátili? Potom je tento tropický cheesecake pro vás jako stvořený.

5 Hodnoceno:  2 x
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 12
Další lahodná potěšení najdete zde, tak se mrkněte :-) 

Ingredience

Korpus
Máslo 100 g
Sušenky (například Bebe) 200 g
Mangový krém
Mango 300 g
Plátková želatina 5 ks
Moučkový cukr 100 g
Zakysaná smetana 200 g
Tvaroh 250 g
Smetana (31-33%) 200 ml
Mangové želé
Mangové pyré 100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Plátková želatina 3 ks
Voda 100 ml

Postup přípravy

1.

Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy o průměru 22 cm, kterou jsme vyložili pečicím papírem.

2.

Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Kousky manga rozmixujeme ponorným mixérem na pyré, které přivedeme k varu. Odstavíme a propasírujeme přes síto. 100 g pyré si odložíme stranou. Do zbylého ještě horkého pyré přidáme želatinu, aby se rozpustila.

3.

K mangu postupně přidáváme tvaroh, zakysanou smetanu a cukr. Mícháme, dokud nám nevznikne hladký krém. Smetanu si vyšleháme do měkké špičky a postupně ji také přimícháme ke krému. Nalijeme na připravený korpus a dáme chladit nejméně na 6 hodin.

4.

Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Odložené pyré smícháme s vodou a přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme cukr a želatinu, aby se rozpustila. Vychladíme na pokojovou teplotu a nalijeme na připravený dort. Necháme asi 30 min tuhnout. Ozdobíme dle své fantazie a můžeme podávat.

Autor:
Publikováno: 14. 8. 2017 14:58 Nahlásit obsah