Marcipánky z pravého marcipánu v čokoládové polevě

Marcipánky z pravého marcipánu v čokoládové polevě Zdroj: Shutterstock.com

Marcipán buď lidé milují anebo nesnáší. Pokud patříte do první skupinky, jistě by neměl na vašem vánočním stole chybět. Připravili jsme si pro vás recept na domácí marcipánky v čokoládové polevě.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 1

Ingredience

Marcipánky
Voda dle chuti
Vaječný bílek 1 ks
Mandle 150 g
Moučkový cukr 150 g
Čokoládová poleva
Máslo 2 lžíce
Čokoláda na vaření 1 balení

Postup přípravy

1.

Nejdříve mandle spařte a oloupejte. Poté je nechte na vzduchu pořádně osušit.

2.

Jakmile jsou mandle suché, rozemelte je či rozmixujte na jemný prášek.

3.

Mandlový prášek poté smíchejte s prosátým cukrem a vaječným bílkem. Za pomoci rukou uhněťte jemné těsto. Dle potřeby můžete přidat vodu, ale přidávejte opravdu po kapkách.

4.

Zpracované těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na jednu hodinu.

5.

V tuto chvíli si připravte čokoládovou polevu dle návodu a přimíchejte do ní máslo.

6.

Z marcipánového těsta vytvořte menší kuličky. Ty obalte v čokoládové polevě. Můžete přidat ještě jakékoliv barevné zdobení.

7.

Hotové cukroví vložte ještě do papírových košíčků a opět dejte do lednice, aby cukroví ztuhlo.

Autor:
Publikováno: 9. 12. 2017 23:45 Nahlásit obsah