Marcipánky z pravého marcipánu v čokoládové polevě

Marcipán buď lidé milují anebo nesnáší. Pokud patříte do první skupinky, jistě by neměl na vašem vánočním stole chybět. Připravili jsme si pro vás recept na domácí marcipánky v čokoládové polevě.
Ingredience
Postup přípravy
Nejdříve mandle spařte a oloupejte. Poté je nechte na vzduchu pořádně osušit.
Jakmile jsou mandle suché, rozemelte je či rozmixujte na jemný prášek.
Mandlový prášek poté smíchejte s prosátým cukrem a vaječným bílkem. Za pomoci rukou uhněťte jemné těsto. Dle potřeby můžete přidat vodu, ale přidávejte opravdu po kapkách.
Zpracované těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na jednu hodinu.
V tuto chvíli si připravte čokoládovou polevu dle návodu a přimíchejte do ní máslo.
Z marcipánového těsta vytvořte menší kuličky. Ty obalte v čokoládové polevě. Můžete přidat ještě jakékoliv barevné zdobení.
Hotové cukroví vložte ještě do papírových košíčků a opět dejte do lednice, aby cukroví ztuhlo.