Máslové kostky za studena

Potřebujete-li ke kafíčku jen něco malého k zakousnutí a nemáte dostatek času něco upéct, zkuste následující recept. Je rychlý, levný a nepotřebujete mnoho surovin.
Co budete potřebovat:
- 2 balení sušenek (klasické bez náplně, zkuste třeba kakaové, lískooříškové, cereální apod.)
- 3/4 kostky klasického stolního másla
- moučkový cukr, množství záleží na vaší chuti
- tresť (k oříškovým sušenkám použijte třeba mandlovou atd.), nebo likér, záleží jen na vás
- forma na led
Postup:
- Formu na led dejte do mrazáku, stačí na několik minut.
- Obě balení sušenek vsypte do mikrotenového sáčku, pevně uzavřete a válečkem na nudle rozdrťte, pro rychlejší postup můžete použít mixér.
- Celé množství másla rozehřejte a zalijte jím sušenkovou drť.
- Přidejte po lžících moučkový cukr, přidávejte postupně a ochutnejte, aby směs nebyla přeslazená. Přidejte pár kapek tresti či likéru. Směs dobře promíchejte. Měla by mít konzistenci vlhkého písku.
- Takto připravenou směs ze sušenek vtlačte prsty do ledové formy a dejte zpět vychladit. Máslo krásně ztuhne a "jednohubky" půjdou lehce vyklepnout z formy. Hotovo.
- "Fajnšmekři" mohou hotové "jednohubky" ještě dotvořit - např. potáhnout rozteklou čokoládou.
Dobrou chuť!