Meruňkový francouzský clafoutis

Meruňkový francouzský clafoutis Zdroj: www.shutterstock.com

Elegantní, ale snadný francouzský dezert obsahuje čerstvé ovoce pečené se slazeným těstem. Mňam.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 1

Ingredience

Meruňky 5 ks
Máslo 30 g
Mléko 25 cl
Prášek do pečiva 1 lžíce
Kukuřičná mouka 20 g
Mouka 80 g
Vanilkový cukr 1 balení
Cukr 120 g
Vejce

Postup přípravy

1.

Předehřejte troubu na 180°C a smíchejte vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem ve zpěněnou směs.

2.

Přidejte mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a znovu promíchejte.

3.

Přidejte změklé máslo a mléko.

4.

Operte meruňky, rozpůlte je a vyjměte pecku.

5.

Rozdělte meruňky na plech pokrytý pečicím papírem.

6.

Přelijte těsto přes meruňky.

7.

Pečte 40 minut.

8.

Před podáváním nechte vychladnout.

Publikováno: 6. 9. 2018 16:59 Nahlásit obsah