Meruňkový francouzský clafoutis

Elegantní, ale snadný francouzský dezert obsahuje čerstvé ovoce pečené se slazeným těstem. Mňam.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
1
Ingredience
Meruňky
5 ks
Máslo
30 g
Mléko
25 cl
Prášek do pečiva
1 lžíce
Kukuřičná mouka
20 g
Mouka
80 g
Vanilkový cukr
1 balení
Cukr
120 g
Vejce
4
Postup přípravy
1.
Předehřejte troubu na 180°C a smíchejte vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem ve zpěněnou směs.
2.
Přidejte mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a znovu promíchejte.
3.
Přidejte změklé máslo a mléko.
4.
Operte meruňky, rozpůlte je a vyjměte pecku.
5.
Rozdělte meruňky na plech pokrytý pečicím papírem.
6.
Přelijte těsto přes meruňky.
7.
Pečte 40 minut.
8.
Před podáváním nechte vychladnout.