Neodolatelný jablkový cheesecake

Neodolatelný jablkový cheesecake

Patříte také mezi milovníky relaxu v podobě kávy se zákuskem? Pokud ano, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Jablkový cheesecake je velmi lahodný, i když na přípravu trochu náročnější (celková příprava moučníku zabere jednu hodinu).

Co budete potřebovat:

Korpus z ovesných vloček:

  • ¼ hrníčku hnědého cukru
  • hrníček drcených sušenek
  • ¾ šálku ovesných vloček
  • ½ hrníčku roztopeného másla

 Cheesecake:

  • Mascarpone
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/4 hrníčku hnědého cukru
  • 1/4 hrníčku bílého cukru
  • 1/8 čajové lžičky zázvoru
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajová lžička skořice

Jablkový křupavý topping

  • 1/4 hrníčku hladké mouky
  • 1/4 hrníčku ovesných vloček
  • 1/4 hrníčku hnědého cukru
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 2 větší jablka, oloupané a nakrájené na plátky

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
  • V míse rozmícháme ingredience na korpus a to ovesné vločky, máslo, rozdrcené sušenky a hnědý cukr.
  • Těsto vylijeme do formy na dort
  • Pečeme 5 minut
  • Mezitím do jiné mísy smícháme mascarpone, hnědý cukr, bílý cukr, skořici, zázvor, kukuřičný škrob a vanilku. Použijeme elektrický mixér, ať se všechny ingredience dobře spojí.
  • Nalijeme na korpus.
  • Nakrájené jablka s jablkovým křupavým toppingem pokládáme na cheesecake.
  • Vložíme opět do trouby na 40 až 50 minut.
  • Necháme vychladnout.
Autor:
Publikováno: 26. 7. 2017 14:23 Nahlásit obsah