Neodolatelný jablkový cheesecake

Patříte také mezi milovníky relaxu v podobě kávy se zákuskem? Pokud ano, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Jablkový cheesecake je velmi lahodný, i když na přípravu trochu náročnější (celková příprava moučníku zabere jednu hodinu).
Co budete potřebovat:
Korpus z ovesných vloček:
- ¼ hrníčku hnědého cukru
- hrníček drcených sušenek
- ¾ šálku ovesných vloček
- ½ hrníčku roztopeného másla
Cheesecake:
- Mascarpone
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1/4 hrníčku hnědého cukru
- 1/4 hrníčku bílého cukru
- 1/8 čajové lžičky zázvoru
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajová lžička skořice
Jablkový křupavý topping
- 1/4 hrníčku hladké mouky
- 1/4 hrníčku ovesných vloček
- 1/4 hrníčku hnědého cukru
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- 2 větší jablka, oloupané a nakrájené na plátky
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- V míse rozmícháme ingredience na korpus a to ovesné vločky, máslo, rozdrcené sušenky a hnědý cukr.
- Těsto vylijeme do formy na dort
- Pečeme 5 minut
- Mezitím do jiné mísy smícháme mascarpone, hnědý cukr, bílý cukr, skořici, zázvor, kukuřičný škrob a vanilku. Použijeme elektrický mixér, ať se všechny ingredience dobře spojí.
- Nalijeme na korpus.
- Nakrájené jablka s jablkovým křupavým toppingem pokládáme na cheesecake.
- Vložíme opět do trouby na 40 až 50 minut.
- Necháme vychladnout.