Poctivé domácí lívanečky

Poctivé domácí lívanečky Zdroj: Shutterstock.com

Ať už si připravíte tyto lívance jako sladkou snídani či svačinku, nikdy neprohloupíte. V tomto mrazivém počasí jsou lívanečky s ovocem, tvarohem a javorovým sirupem tou nejlepší sladkou volbou!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Ovoce, tvaroh a javorový sirup na ozdobu
Olej na smažení
Mléko 500 ml
Vejce 2 ks
Cukr 1 lžíce
Polohrubá mouka 300 g
Sůl špetka
Droždí 20 g
Máslo 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Nejprve umíchejte kvásek a to tak, že smícháte ½ hrnku vlažného mléka s cukrem, mouku, droždí a necháte jej na teplém místě vzejít.

2.

Zbylé mléko smíchejte společně s vejci, přidejte mouku na zahuštění, sůl a rozpuštěné máslo.

3.

Přidejte kvásek a vytvořte řídké těsto.

4.

Nechte jej chvíli v teple odpočinout a poté v lívanečníku usmažte lívance.

5.

Následně je ozdobte ovocem, tvarohem a javorovým sirupem.

Autor:
Publikováno: 19. 2. 2018 11:07 Nahlásit obsah