Pyramida se sladkou tečkou

Pyramida se sladkou tečkou Zdroj: shutterstock.com

Pokud máte rádi sladké, jsme si jisti, že oceníte tuto kombinaci. Čokoládové brownie se zmrzlinou a tóny arašídového másla. Nejenže chutná, ale i vypadá naprosto božsky. Zkuste to taky, nic na tom není a doma budete za hvězdu. Tuto pyramidu si totiž zamiluje úplně každý!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 20
Těšíme se na vaše reakce a přejeme dobrou chuť.

Ingredience

Zmrzlina
Vanilkový extrakt 1 lžíce
Arašídové máslo 1 lžíce
Kondenzované mléko 1 balení
Smetana ke šlehání 1 balení
Těsto
Arašídové máslo 1 lžíce
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 31 g
Holandské kakao 31 g
Cukr krupice 31 g
Máslo 125 g
Kousky čokolády 31 g
Top
Kandovaná třešeň dle chuti
Čokoládová poleva (topping) dle chuti

Postup přípravy

1.

V míse vyšlehejte smetanu, kondenzované mléko, vanilkový extrakt a arašídové máslo.

2.

Vložte do zmrzlinové formy či jiné nádoby a dejte chladit do mrazáku.

3.

Do další mísy dejte čokoládové kousky, rozpuštěné máslo, cukr a zamíchejte.

4.

Přidejte kakao, mouku a přesejte přes sítko. Přidejte vejce a zamíchejte.

5.

Plech vymažte rostlinným olejem a překryjte pečícím papírem. Připravené těsto nalijte na plech.

6.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 25-30 minut.

7.

Jakmile je brownies hotovo, nakrájejte na kousky. Nahoru dejte kopeček zmrzliny. Polijte čokoládovou polevou a ozdobte třešní.

Autor:
Publikováno: 19. 6. 2017 14:53 Nahlásit obsah