Recepty od maminky: domácí nadýchané trubičky, po kterých se jen zapráší

Recepty od maminky: domácí nadýchané trubičky, po kterých se jen zapráší Zdroj: Karla Schindlerová

Jistě znáte pořekadlo, že láska prochází žaludkem. Z toho plyne, že nejupřímnější láska je láska k jídlu, a proto vám přinášíme tento úžasný recept na domácí nadýchané trubičky, které si opravdu zamilujete.

Na přípravu těsta budete potřebovat:

  • 150g hladké mouky
  • 150g polohrubé mouky
  • 2 lžíce mléka
  • 250g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce octu

Na náplň budete potřebovat:

  • 260g práškového cukru 
  • 4 bílky

     

Postup:

  1. Máslo si nastrouháme na struhadle, aby se nám s ním lépe pracovalo. V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme (nejlépe rukama) těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.                            
  2. Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na proužky, které motáme na trubičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a klademe na plech, který jsme opláchli studenou vodou. Pečeme dozlatova při 250 °C. Vychladnuté trubičky sundáváme opatrně z forem.                                                                                                                            
  3. Náplň připravíme tak, že v páře šleháme 4 bílky a 260g cukru tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Tímto krémem naplníme trubičky.                                                                   
Autor:
Publikováno: 31. 7. 2017 10:41 Nahlásit obsah