Recepty od maminky: domácí nadýchané trubičky, po kterých se jen zapráší

Jistě znáte pořekadlo, že láska prochází žaludkem. Z toho plyne, že nejupřímnější láska je láska k jídlu, a proto vám přinášíme tento úžasný recept na domácí nadýchané trubičky, které si opravdu zamilujete.
Na přípravu těsta budete potřebovat:
- 150g hladké mouky
- 150g polohrubé mouky
- 2 lžíce mléka
- 250g másla
- 2 žloutky
- 2 lžíce octu
Na náplň budete potřebovat:
- 260g práškového cukru
- 4 bílky

Postup:
- Máslo si nastrouháme na struhadle, aby se nám s ním lépe pracovalo. V hrnku rozmícháme žloutky, mléko a ocet. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme (nejlépe rukama) těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici.
- Druhý den vyválíme a nakrájíme rádýlkem na proužky, které motáme na trubičky. Potřeme rozšlehaným vejcem a klademe na plech, který jsme opláchli studenou vodou. Pečeme dozlatova při 250 °C. Vychladnuté trubičky sundáváme opatrně z forem.
- Náplň připravíme tak, že v páře šleháme 4 bílky a 260g cukru tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Tímto krémem naplníme trubičky.