Recepty od maminky: vynikající valašské frgály

Máte rádi pravé valašské frgály? Tak potěšte rodinu, nečekejte na další jarmarky a dobové trhy a upečte si tuto dobrotu doma.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
40
Ingredience
Kvásek
Mléko
250 ml
Droždí kostka
50 g
Cukr
1 lžička
Těsto
Polohrubá mouka
375 g
Hladká mouka
125 g
Moučkový cukr
6 lžiček
Žloutky
3 ks
Vejce
1 ks
Sůl
1 lžička
Olej
50 ml
Hera
125 g
Tvarohová náplň
Tvaroh v kostce
250 g
Vejce
1 ks
Vanilkový cukr
1 sáček
Citronová kůra
1 ks
Moučkový cukr
100 g
Mléko
1 hrnek
Rum
1 hrnek
Povidlová náplň
Povidla
250 g
Rum
1 hrnek
Trocha mleté skořice
Vanilkový cukr
1 sáček
Citronová kůra
1 ks
Moučkový cukr
100 g
Posypka
Hladká mouka
100 g
Polohrubá mouka
100 g
Máslo
200 g
Moučkový cukr
100 g
Postup přípravy
1.
Vypracujeme hladké těsto ze surovin na těsto a kvásku.
2.
Těsto necháme vykynout a během toho si připravíme náplně a posypku.
3.
Náplně vyrobíme tak, že smícháme všechny uvedené ingredience.
4.
Kynuté těsto rozdělíme na menší bochánky (dle velikosti kulatých plechů) a necháme ještě jednou nakynout.
5.
Plechy pokryjeme pečícím papírem a lehce vymažeme tukem.
6.
Bochánek položíme na střed plechu a tence vyválíme.
7.
Na těsto rozetřeme náplně.
8.
Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
9.
Posypeme posypkou a pečeme na 200°C až jsou okraje růžové. (cca 6 minut)