Recepty od maminky: vynikající valašské frgály

Recepty od maminky: vynikající valašské frgály Zdroj: Hela

Máte rádi pravé valašské frgály? Tak potěšte rodinu, nečekejte na další jarmarky a dobové trhy a upečte si tuto dobrotu doma.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 40

Ingredience

Kvásek
Mléko 250 ml
Droždí kostka 50 g
Cukr 1 lžička
Těsto
Polohrubá mouka 375 g
Hladká mouka 125 g
Moučkový cukr 6 lžiček
Žloutky 3 ks
Vejce 1 ks
Sůl 1 lžička
Olej 50 ml
Hera 125 g
Tvarohová náplň
Tvaroh v kostce 250 g
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 sáček
Citronová kůra 1 ks
Moučkový cukr 100 g
Mléko 1 hrnek
Rum 1 hrnek
Povidlová náplň
Povidla 250 g
Rum 1 hrnek
Trocha mleté skořice
Vanilkový cukr 1 sáček
Citronová kůra 1 ks
Moučkový cukr 100 g
Posypka
Hladká mouka 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Máslo 200 g
Moučkový cukr 100 g

Postup přípravy

1.

Vypracujeme hladké těsto ze surovin na těsto a kvásku.

2.

Těsto necháme vykynout a během toho si připravíme náplně a posypku.

3.

Náplně vyrobíme tak, že smícháme všechny uvedené ingredience.

4.

Kynuté těsto rozdělíme na menší bochánky (dle velikosti kulatých plechů) a necháme ještě jednou nakynout.

5.

Plechy pokryjeme pečícím papírem a lehce vymažeme tukem.

6.

Bochánek položíme na střed plechu a tence vyválíme.

7.

Na těsto rozetřeme náplně.

8.

Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

9.

Posypeme posypkou a pečeme na 200°C až jsou okraje růžové. (cca 6 minut)

Publikováno: 12. 4. 2017 13:23 Nahlásit obsah