Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes Zdroj: Alexandra Ondrušová

"Red velvet cake" neboli "Červený samet" představuje dokonalé spojení smetanového sýru a šťavnatého korpusu nádherné červené barvy. S tímhle jednoduchým dezertem okouzlíte zaručeně každého.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 12
Další lahodná potěšení najdete zde, tak se mrkněte :-)

Ingredience

Testo
Cukr kr 150 g
Máslo (pokojové teploty) 60 g
Sůl 1 lžička
Kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Holandské kakao 15 g
Hladká mouka 125 g
Vejce (pokojové teploty) 1 ks
Vanilkový extrakt 1 lžička
Podmáslí (pokojové teploty) 120 ml
Červené potravinářské barvivo 1 lžíce
Ocet 1 lžička
Jedlá soda 1 lžička
Krém
Smetana (31-33%) 150 ml
Cukr moučka 50 g
Krémový sýr (Philadelphia) 250 g

Postup přípravy

1.

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Všechny suroviny prosejeme a přidáme sůl.

2.

Máslo vyšleháme do pěny, přidáme cukr a opět prošleháme. Přidáme vejce a vanilkový extrakt - šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.

3.

Do másla postupně zašleháme směs mouky s kakaem a zároveň podmáslí smíchané s barvivem.

4.

V misce smícháme sodu s octem a rychle (ješte při syčení) přimícháme stěrkou k těstu.

5.

Ihned plníme do připravených košíčků (3/4) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.

6.

Krémový sýr vyšleháme spolu s cukrem a smetanou do tuha. Vychlazené dortíky ozdobíme krémem a podáváme.

Autor:
Publikováno: 2. 5. 2017 12:41 Nahlásit obsah