Rizoto se zeleným chřestem

Chřest je ceněný nejen pro svou specifickou a delikátní chuť, ale také pro své léčivé a regenerační účinky. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na italské krémové rizoto, jehož hlavní surovinou je právě delikátní chřest.
Ingredience
Postup přípravy
Chřest důkladně omyjeme a odkrojíme dřevnaté konce stonků. Pokud je potřeba a chřest není úplně čerstvý, tak jej i oloupeme. Chřest nakrájíme na menší špalíčky a vložíme do osolené vroucí vody. Krátce povaříme, postačí 2 – 3 minuty. Poté scedíme a ihned zchladíme studenou vodou, aby si chřest uchoval pěknou zelenou barvu. Necháme okapat.
V kastrolku rozpustíme polovinu másla a olivový olej, na kterém osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Poté přisypeme rýži a celou směs krátce opražíme, dokud se rýže neobalí v másle. Podlijeme vínem a za stálého míchání vaříme, dokud se víno neodpaří.
Poté přidáme vývar (přidáváme po troškách, podle toho, jak se vstřebává do rýže) a vaříme do té doby, než bude rýže al dente.
Rizoto odstavíme z plotny, vmícháme do něj zbylé máslo a parmazán a podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme chřest.