Tradiční linecké cukroví

Tradiční linecké cukroví Zdroj: Shutterstock.com

S příchodem adventu se spousta z nás pouští do pečení vánočního cukroví a perníčků. A co by to byly Vánoce bez tradičního lineckého cukroví?

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 10

Ingredience

Marmeláda na potření
Vanilkový cukr a citrónová kůra dle chuti
Žloutky 2 ks
Moučkový cukr 10 dkg
Máslo 20 dkg
Hladká mouka 30 dkg

Postup přípravy

1.

Do mouky nakrájejte změklé máslo a poté přidejte ostatní ingredience. Pomocí rukou uhněťte hladké nelepivé těsto.

2.

Jakmile máte těsto hotové, nechte jej alespoň na dvě hodinky odpočinout v lednici, avšak nejlépe přes noc.

3.

Vychlazené linecké těsto rozválejte na pomoučené ploše. Vyválený plát by měl mít alespoň 2 až 3mm.

4.

Následně do těsta vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary. Nezapomeňte polovině z nich uprostřed vykrojit střed.

5.

Na pečící plech položte pečící papír a následně na něj vyskládejte vykrájené cukroví. Pečte jej v rozehřáté troubě na 180°C dorůžova (trvá to 4 až 5 minut).

6.

Nechte jej vychladnout a poté linecké cukroví slepte marmeládou dle vaší chuti.

7.

Na závěr linecké cukroví posypejte ještě moučkovým cukrem.

Autor:
Publikováno: 4. 12. 2017 09:49 Nahlásit obsah