Tradiční linecké cukroví

S příchodem adventu se spousta z nás pouští do pečení vánočního cukroví a perníčků. A co by to byly Vánoce bez tradičního lineckého cukroví?
Ingredience
Postup přípravy
Do mouky nakrájejte změklé máslo a poté přidejte ostatní ingredience. Pomocí rukou uhněťte hladké nelepivé těsto.
Jakmile máte těsto hotové, nechte jej alespoň na dvě hodinky odpočinout v lednici, avšak nejlépe přes noc.
Vychlazené linecké těsto rozválejte na pomoučené ploše. Vyválený plát by měl mít alespoň 2 až 3mm.
Následně do těsta vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary. Nezapomeňte polovině z nich uprostřed vykrojit střed.
Na pečící plech položte pečící papír a následně na něj vyskládejte vykrájené cukroví. Pečte jej v rozehřáté troubě na 180°C dorůžova (trvá to 4 až 5 minut).
Nechte jej vychladnout a poté linecké cukroví slepte marmeládou dle vaší chuti.
Na závěr linecké cukroví posypejte ještě moučkovým cukrem.