Tradiční pálivá mexická polévka

Tato polévka patří v Mexiku mezi jedno z nejoblíbenějších jídel a to především díky své kořeněné a ostré chuti.
Ingredience
Postup přípravy
V hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku a chvíli ji smažte. Poté ji smíchejte s rajčaty a rozmixujte.
Na pánvi také v rychlosti osmahněte cibuli a česnek a poté je přidejte ke směsi chilli papričky a rajčat a opět mixujte.
Směs přelijte do hrnce, zalijte trochou vody či vývarem a vařte přibližně 8 – 10 minut, poté snižte teplotu a přidejte zbytek vody nebo vývaru a vařte dalších 15 minut.
Přidejte koriandr, kuřecí prsa, sůl, pepř a opět polévku přiveďte k varu.
Na talíři polévku ozdobte nastrouhaným sýrem, avokádem nakrájeným na kousky, kukuřičnými lupínky, lžičkou zakysané smetany a plátky limetky.