Tradiční pálivá mexická polévka

Tradiční pálivá mexická polévka Zdroj: brightside.me

Tato polévka patří v Mexiku mezi jedno z nejoblíbenějších jídel a to především díky své kořeněné a ostré chuti.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Plátky limetky
Zakysaná smetana
Avokádo 1 ks
Kukuřičné lupínky 4 hrnky
Strouhaný sýr 150 g
Sůl a pepř dle chuti
Vařená kuřecí prsa 500 g
Koriandr dle chuti
1/2l vody nebo kuřecího vývaru
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužky
Rostlinný olej 2 lžíce
Rajčata 400 g
Chilli paprička 1 ks

Postup přípravy

1.

V hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku a chvíli ji smažte. Poté ji smíchejte s rajčaty a rozmixujte.

2.

Na pánvi také v rychlosti osmahněte cibuli a česnek a poté je přidejte ke směsi chilli papričky a rajčat a opět mixujte.

3.

Směs přelijte do hrnce, zalijte trochou vody či vývarem a vařte přibližně 8 – 10 minut, poté snižte teplotu a přidejte zbytek vody nebo vývaru a vařte dalších 15 minut.

4.

Přidejte koriandr, kuřecí prsa, sůl, pepř a opět polévku přiveďte k varu.

5.

Na talíři polévku ozdobte nastrouhaným sýrem, avokádem nakrájeným na kousky, kukuřičnými lupínky, lžičkou zakysané smetany a plátky limetky.

Autor:
Publikováno: 10. 1. 2018 13:39 Nahlásit obsah