Tradiční velikonoční beránek

Tradiční velikonoční beránek Zdroj: Shutterstock.com

Co by to byly Velikonoce bez beránka? Receptů na velikonočního beránka existuje nespočet, my pro vás však máme jeden, který je opravdu jednoduchý, rychlý a především neskutečně dobrý!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 80 minut
Počet porcí: 1

Ingredience

Těsto
Šťáva z 1 citrónu
Bílek 5 ks
Hrubá mouka 300 g
Vanilkový cukr 1 balení
Žloutky 5 ks
Moučkový cukr 200 g
Vejce 2 ks
Na vymazání formy
Máslo 30 g
Hrubá mouka 30 g

Postup přípravy

1.

Cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr mícháme tak dlouho, dokud nevznikne pěna, přibližně 30 minut.

2.

Přidáme citrónovou šťávu, tuhý sníh vyšlehaný z bílků, mouku a vše velmi opatrně promícháme.

3.

Formu na beránka vytřeme máslem a vysypeme moukou.

4.

Přelijeme do ní těsto a ve středně vyhřáté troubě beránka pečeme přibližně 45 minut.

5.

Jakmile bude beránek upečený, opatrně jej vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

Autor:
Publikováno: 27. 3. 2018 09:28 Nahlásit obsah