Tradiční velikonoční beránek

Co by to byly Velikonoce bez beránka? Receptů na velikonočního beránka existuje nespočet, my pro vás však máme jeden, který je opravdu jednoduchý, rychlý a především neskutečně dobrý!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
80 minut
Počet porcí:
1
Ingredience
Těsto
Šťáva z 1 citrónu
Bílek
5 ks
Hrubá mouka
300 g
Vanilkový cukr
1 balení
Žloutky
5 ks
Moučkový cukr
200 g
Vejce
2 ks
Na vymazání formy
Máslo
30 g
Hrubá mouka
30 g
Postup přípravy
1.
Cukr, vejce, žloutky a vanilkový cukr mícháme tak dlouho, dokud nevznikne pěna, přibližně 30 minut.
2.
Přidáme citrónovou šťávu, tuhý sníh vyšlehaný z bílků, mouku a vše velmi opatrně promícháme.
3.
Formu na beránka vytřeme máslem a vysypeme moukou.
4.
Přelijeme do ní těsto a ve středně vyhřáté troubě beránka pečeme přibližně 45 minut.
5.
Jakmile bude beránek upečený, opatrně jej vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.