Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše jsou oblíbeným sladkým pečivem, které se na Velikonoce peče a právě z tohoto důvodu nesmí chybět ani na vašem stole.
Ingredience
Postup přípravy
Ze lžíce mouky, cukru, trochu vlažné smetany a droždí vytvořte kvásek. Po uplynutí přibližně 45 minut jej smíchejte se zbytkem cukru, mouky, se žloutky, změklým máslem, citrónovou kůrou a šťávou, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
Vypracujte těsto, které necháte hodinku vykynout.
Mezitím si předehřejte troubu na 180°C a vystelte plech pečícím papírem.
Jakmile vám těsto vykyne, vyválejte z něj menší válečky. Následně je na plechu stočte do spirálky a nechte ještě 15 minut kynout.
Na závěr je potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte přibližně 25 minut.
Ještě horké jidáše potřete medem a můžete je posypat i mandlemi.