Zdravé nanuky z mražených banánů

Zdravé nanuky z mražených banánů Zdroj: yummymummykitchen.com

Také si nedokážete představit horké léto bez zmrzliny? Pak si určitě zamilujete mražené banány v čokoládové polevě. Jsou zdravější variantou kupovaných nanuků, na chuti jim to však neubírá. Navíc si je můžete libovolně nazdobit podle toho, co máte rádi. Tak neváhejte a připravte si rychlé a zdravé nanuky přímo podle vašich představ.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí: 8
Energetická hodnota: 57 kcal / porce

Ingredience

Čokoláda na vaření nebo čokoládové čočky 220 g
Banán 4 ks
Možnosti na dozdobení
Semínka (chia, sezamová, slunečnicová)
Ovoce (čerstvé nebo sušené jahody či maliny)
Burákové máslo
Mletý kokos
Nasekané ořechy nebo mandle

Postup přípravy

1.

Banány oloupeme a překrojíme na poloviny. Na stranách, kde jsme banány překrojili, do nich zapíchneme nanuková dřívka. Banány rozprostřeme na menší plech s pečicím papírem a dáme je na dvě hodiny do mrazáku.

2.

Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu. Roztátou ji opatrně přelijeme do sklenice nebo hrnečku.

3.

Banán držíme za dřívko a namáčíme ho do rozpuštěné čokolády. Je na nás, zda namočíme banán celý nebo jen z části. Dříve, než čokoláda ztvrdne, posypeme nanuk libovolným zdobením. Vybírat můžeme z různých druhů nasekaných ořechů, semínek nebo ovoce, které nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud chceme přidat burákové máslo, naneseme ho na čokoládu pomocí vidličky. Nazdobený nanuk položíme zpět na pečicí papír a pokračujeme se zbytkem banánů.

4.

Do nanuků se můžete pustit okamžitě nebo si je můžete šetřit v mrazáku na později.

Autor:
Publikováno: 12. 7. 2018 08:34 Nahlásit obsah