Zdravé nanuky z mražených banánů

Také si nedokážete představit horké léto bez zmrzliny? Pak si určitě zamilujete mražené banány v čokoládové polevě. Jsou zdravější variantou kupovaných nanuků, na chuti jim to však neubírá. Navíc si je můžete libovolně nazdobit podle toho, co máte rádi. Tak neváhejte a připravte si rychlé a zdravé nanuky přímo podle vašich představ.
Ingredience
Postup přípravy
Banány oloupeme a překrojíme na poloviny. Na stranách, kde jsme banány překrojili, do nich zapíchneme nanuková dřívka. Banány rozprostřeme na menší plech s pečicím papírem a dáme je na dvě hodiny do mrazáku.
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu. Roztátou ji opatrně přelijeme do sklenice nebo hrnečku.
Banán držíme za dřívko a namáčíme ho do rozpuštěné čokolády. Je na nás, zda namočíme banán celý nebo jen z části. Dříve, než čokoláda ztvrdne, posypeme nanuk libovolným zdobením. Vybírat můžeme z různých druhů nasekaných ořechů, semínek nebo ovoce, které nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud chceme přidat burákové máslo, naneseme ho na čokoládu pomocí vidličky. Nazdobený nanuk položíme zpět na pečicí papír a pokračujeme se zbytkem banánů.
Do nanuků se můžete pustit okamžitě nebo si je můžete šetřit v mrazáku na později.