5 nejlepších receptů, které si můžete udělat z cukety!

Cuketa obsahuje minimální obsah kalorií a naopak vysoký obsah minerálů. Nejenže je pro naše zdraví více než prospěšná, ale dá se zapékat, vařit, smažit a dokonce jíst i studená. Proto vám dnes přinášíme 5 naprosto skvělých receptů, jak si cuketu v pohodlí domova levně a chutně připravit!
Cuketové lodičky
Co budete potřebovat:
- Cuketu
- Sůl
- Šunku nebo maso (i mleté)
- Sýr
Postup:
Vezměte si cuketu, rozkrojte ji napůl a obě dvě půlky vydlabejte. Tyto „lodičky“ nejdříve posolte a naplňte je šunkou (nebo masem) a nahoru položte plátkový nebo strouhaný sýr. Jaký sýr si vyberete, záleží čistě na vás. Poté nechte zapéct. Pochopitelně do lodiček můžete přidat v podstatě cokoliv, co máte rádi, například rajčata, žampiony nebo klidně vyměnit maso za tofu.
Žabky
Co budete potřebovat:
- Pár mladých a nastrouhaných cuket
- 120g hladké mouky
- 2 vejce
- 300ml mléka
- Česnek
- Olej
- Sůl
- 6 párků či klobásy
Postup:
Vezměte si misku a dejte do ní mouku, vejce a mléko a míchejte tak dlouho, doku nevznikne těsto. Těsto následně osolte a nechte odstát. Po odstátí do něj přidejte mladé, ale neloupané cukety, které předem nastrouháte najemno. Podle chuti můžete přidat i česnek.
Připravte si zapékací misku, dejte do ní trošku oleje a opečte v ní párky, poté je zalijte testem a nechte péct asi 30 minut při 180°C. Po 15 minutách však teplotu stáhněte, jinak by se vám mohl tento pokrm spálit.
Cuketový koláč
Co budete potřebovat:
- 350g strouhané cukety
- 250g cukru
- 2 lžíce oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Špetku soli
Postup:
Postup je velmi jednoduchý. Stačí veškeré ingredience smíchat dohromady, dokud nevznikne těsto. To poté přelít na plech a nechat upéct. Ještě než dáte koláč péct, můžete nahoru vyskládat jakékoliv ovoce a jen posypat drobenkou.