"Balíčky" podle Kuchaře domácího

"Balíčky" podle Kuchaře domácího

Nostalgie! Jídlo mého dětství. Vynikající retro pokrm, na který jsme jen zapomněli. Kdo ochutná, bude dělat často. Žádné zbytečné nádobí, vaření, míchání… jen krkovička, brambory a cibule.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4

Fantazii se meze nekladou. Klidně přidáme žampiony, rajčata anebo u nás doma letí kysané zelí, to je velká dobrota. Jako pejsek a kočička :-)

Váš Kuchař domácí! Více receptů a informací neleznete na https://www.facebook.com/kuchardomaci/.

Ingredience

Ingredience pro 4 osoby
Alobal
Sladká paprika mletá 2 lžičky
Pepř a sůl
Hořčice 4 lžičky
Olej 4 lžíce
Česnek lisovaný 4 stroužky
Cibule 4 ks
Brambory 1 kg
Krkovice 4 plátky

Postup přípravy

1.

Nejprve si nachystáme alobal. Nešetříme s ním. Utrhneme si cca 50 cm alobalu a ještě jednou stejný kousek. Alobaly dáme na sebe křížem.

2.

Za pomoci mašlovačky (nebo prstů) si celkem hojně potřeme alobal olejem (zabrání nám v připečení brambor).

3.

Nakrájíme si brambory na cca 1 cm silné plátky. Ty naskládáme vedle sebe na alobal a vytvoříme si „lůžko“. Brambory nezapomeneme osolit.

4.

Na brambory vložíme plátek masa, který jsme si očesnekovali, osolili, opepřili a potřeli hořčicí (volím plnotučnou klasiku), rád ještě posypu mletou paprikou…

5.

Maso hojně zasypeme na plátky nebo na kolečka nařezanou cibulí, kterou můžeme pro lepší chuť taky ochutit…

6.

Balíček dokonale zabalíme: nejprve jeden alobal a pak druhý. Musíme vytvořit „formu“, ze které nám neunikne žádná šťáva.

7.

Až uděláme všechny balíčky, naskládáme vedle sebe na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 60-70 minut (podle masa).

Publikováno: 29. 5. 2018 12:47 Nahlásit obsah