Bezmasé houbové rizoto

Máte chuť na lahodný bezmasý pokrm? Přinášíme vám recept na rychlé houbové rizoto, které máte do hodinky hotové!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
50 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Máslo
150 g
Rýže na rizoto
300 g
Nasekaná petrželka
2 lžíce
Sušené houby
60 g
Zeleninový vývar
600 ml
Nastrouhaný parmazán
4 lžíce
Bílé víno
200 ml
Cibule
1 ks
Olivový olej
50 ml
Postup přípravy
1.
Ještě předtím než se pustíte do vaření, namočte houby do studené vody.
2.
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte 100g másla s olivovým olejem a cibulku opečte.
3.
Přidejte rýži, promíchejte a podlejte trochou vývaru. Následně přidejte houby, víno a za stálého míchání vařte tak dlouho, dokud se všechna tekutina neodpaří.
4.
Poté vše podlejte zbytkem vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni ještě 15 minut.
5.
Hotové rizoto můžete zjemnit máslem.
6.
Přimíchejte ještě petrželku a posypejte parmazánem.