Celozrnné košíčky s kokosovým bezmléčným tvarohem a letním ovocem

Synova bezmléčná dieta mě donutila dívat se na jídlo "nově". Najednou to nebyla rutina u sporáku, ale výzva. Září - čas jablek a švestek,ale letos je pořád krásné léto. Takže jsem si pro vás připravila tento lehký a stále letní dezert.
Ingredience na kokosový „tvaroh“:
- 250 g strouhaného kokosu
- 1 dcl kokosového mléka
- 1 PL kokosového oleje
- 1 vajíčko před pečením
Ingredience na celozrnné kolečka:
- 200 g pohankové mouky
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g kokosového cukru
- 2 žloutky
- 250 g AlsanuBIO margarínu
- kůra a šťáva z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče
- špetka soli

Postup:
- Kokos namočíme nejlépe přes noc do kokosového mléka a necháme nasáknout.
- Pokud je „hmota“ příliš hustá, přilejeme ještě 2 PL kokosového mléka a rozmixujeme na hladký „tvaroh“.
- Přimícháme kokosový olej.
- Dáme do ledničky odpočinout.
- Žloutky utřeme společně s cukrem, AlsanemBIO, kůrou a šťávou z pomeranče.
- Postupně přisypeme oba druhy mouky a vypracujeme vláčné těsto.
- Z těsta uděláme kouli a zabalíme do potravinové fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
- Připravíme si formu na muffiny, kterou vyložíme košíčky.
- Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka, která vkládáme do formy.
- Na kolečka navrstvíme „tvaroh“, který jsme ještě vymíchali s jedním vajíčkem.
- Košíčky posypeme ovocem dle chuti a dostupnisti a pečeme cca 15 minut.