Celozrnné košíčky s kokosovým bezmléčným tvarohem a letním ovocem

Celozrnné košíčky s kokosovým bezmléčným tvarohem a letním ovocem Zdroj: Lucie Rosenbergová

Synova bezmléčná dieta mě donutila dívat se na jídlo "nově". Najednou to nebyla rutina u sporáku, ale výzva. Září - čas jablek a švestek,ale letos je pořád krásné léto. Takže jsem si pro vás připravila tento lehký a stále letní dezert.

Ingredience na kokosový „tvaroh“:

  • 250 g strouhaného kokosu
  • 1 dcl kokosového mléka
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 vajíčko před pečením

 Ingredience na  celozrnné kolečka:

  • 200 g pohankové mouky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g kokosového cukru
  • 2 žloutky
  • 250 g AlsanuBIO margarínu
  • kůra a šťáva z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče
  • špetka soli

Postup:

  1. Kokos namočíme nejlépe přes noc do kokosového mléka a necháme nasáknout.  
  2. Pokud je „hmota“ příliš hustá, přilejeme ještě 2 PL kokosového mléka a rozmixujeme na hladký „tvaroh“.
  3. Přimícháme kokosový olej.
  4. Dáme do ledničky odpočinout.
  5. Žloutky utřeme společně s cukrem, AlsanemBIO, kůrou a šťávou z pomeranče.
  6. Postupně přisypeme oba druhy mouky a vypracujeme vláčné těsto.
  7. Z těsta uděláme kouli a zabalíme do potravinové fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
  8. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
  9. Připravíme si formu na muffiny, kterou vyložíme košíčky.
  10. Z rozváleného těsta vykrajujeme kolečka, která vkládáme do formy.
  11. Na kolečka navrstvíme „tvaroh“, který jsme ještě vymíchali s jedním vajíčkem.
  12. Košíčky posypeme ovocem dle chuti a dostupnisti a pečeme cca 15 minut.
Publikováno: 24. 7. 2017 11:15 Nahlásit obsah